Çilek mevsimi , reçel yapmadan olmaz.Kış hazırlığı için henüz erken.Taze taze yemek için az miktarda yapmak istedim.Yapım aşamasında tarçın ve karanfil koyarsam nasıl olur diye düşünürken,es geçmeyip tarçını ve karanfilide sevindirdim.Yaptım ve sonuçtan memnunum.
Bir kilo çilek
1 kilo toz şeker
Birkaç damla limon suyu veya birkaç adet limon tuzu
İki çubuk tarçın
Üç dört adet karanfil
Normalde reçellik çilekleri hep küçük seçerim,fakat bu defa büyük çilekler gözüme güzel göründü ve aldım onları küp küp doğradım.
Yapılışı
Doğranan çilekleri akşamdan bir tencereye koyup üzerine şekeri döküp eşit seviyede çileklerin şekeri almasını sağlayın ve kapağını kapatın.Ertesi gün mis gibi kokusunu ve kendi suyunu bırakmış çileği kaynamaya bırakın, köpüklendikçe üzerinden köpüğünü alın.Çilekler yumuşayana kadar kaynattığınız reçelinize çubuk tarçınları ve karanfili'de atıp bir taşım daha kaynattıktan sonra limonsuyu veya limon tuzunu'da atıp bir iki taşım daha kaynatın.Ateşten alıp ve içindeki karanfil ve tarçınları bir kaşık yardımıyla aldıktan sonra kavanozlara koyup ağzını bir tülbentle bağlayarak beklemeye alın.Ve çilek reçeliniz hazır. İsterseniz hemen tükete bilirsiniz isterseniz kışın yenmek üzere kaldıra bilirsiniz. Afiyet olsun:)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder