24 Mayıs 2015 Pazar

TARÇINLI KARANFİLLİ ÇİLEK REÇELİ


Çilek mevsimi , reçel yapmadan olmaz.Kış hazırlığı için henüz erken.Taze taze yemek için az miktarda yapmak istedim.Yapım aşamasında tarçın ve karanfil koyarsam nasıl olur diye düşünürken,es geçmeyip tarçını ve karanfilide sevindirdim.Yaptım ve sonuçtan memnunum.
Bir kilo çilek
1 kilo  toz şeker
Birkaç damla limon suyu veya birkaç adet limon tuzu
İki çubuk tarçın
Üç dört adet karanfil


Normalde  reçellik çilekleri hep küçük seçerim,fakat bu defa büyük çilekler gözüme güzel göründü ve aldım onları küp küp doğradım.





Yapılışı
Doğranan çilekleri  akşamdan bir tencereye koyup üzerine şekeri döküp eşit seviyede  çileklerin şekeri almasını  sağlayın ve kapağını kapatın.Ertesi gün mis gibi kokusunu ve kendi suyunu bırakmış çileği kaynamaya  bırakın, köpüklendikçe üzerinden köpüğünü alın.Çilekler yumuşayana kadar kaynattığınız reçelinize çubuk tarçınları ve karanfili'de atıp bir taşım daha  kaynattıktan sonra  limonsuyu veya limon tuzunu'da atıp bir iki taşım daha kaynatın.Ateşten alıp ve  içindeki karanfil ve  tarçınları bir kaşık yardımıyla aldıktan sonra kavanozlara  koyup ağzını bir tülbentle bağlayarak beklemeye alın.Ve çilek reçeliniz hazır. İsterseniz hemen tükete bilirsiniz isterseniz  kışın yenmek üzere kaldıra bilirsiniz. Afiyet olsun:)





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder