3 Kasım 2015 Salı

Aşure

AŞURE

Bu yılda Aşuremizi yaptık.Eviniz Aşure bereketiyle dolsun

MALZEMELER
Yarım kilo Aşurelik buğday
Bir su bardağı nohut
Bir su bardağı kuru fasulye
Yarım çay bardağı pirinç
1 Çay bardağı süt
1 Adet iri portakal 
2 Adet elma
1 Adet nar
150 gr kuru kayısı
150 gr kuru incir
150 gr kuru çekirdeksiz üzüm
Süslemek için
İstenilen miktarda ceviz , fındık ,fıstık,susam
 Tarçın
Karanfil
Toz şeker


YAPILIŞI

Akşamdan  ıslatılıp ve haşlanmış buğday nohut ve fasulye büyükçe bir tencerede pişiriyoruz.
Yumuşayınca pirinç ekliyoruz,ardından minik küpler halinde doğranmış kuru meyveleri ekleyip  bir taşım daha pişiriyoruz. Toz şeker ve yine minik küpler halinde  doğranmış portakal ve elmayı'da ekleyip bir taşım daha kaynatıyoruz.Sütü'de ekleyip kıvam alıncaya kadar pişiriyoruz.Ocağı kapatınca birkaç karanfil ekleyip servis kaselerine paylaştırıp üzerini istediğimiz malzemelerle süslüyoruz.

Afiye olsun :)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder