5 Mayıs 2016 Perşembe

Haşhaşlı Revani

Haşhaşlı Revani

Malzemeler

3 Yumurta
1 Su bardağı sıvıyağ
1 Su bardağı tozşeker
1 Su bardağı süt
1 Su bardağı  irmik
1 Su bardağı mavi haşhaş
1 Buçuk su bardağı unu
1 Kabartma tozu
1 Vanilya

Şerbeti için 
2,5  Su bardağı şeker
2 Su bardağı su
Birkaç damla limon suyu




Yapılışı
 Öncelikle şerbet için su ve şekeri kaynamaya bırakıyoruz kaynadıktan sonra limon suyunu damlatıp birkaç dakika daha kaynatıp soğumaya bırakıyoruz.

Yumurta ve şekeri köpürene kadar çırpıyoruz,yağ ve süt ilave edip biraz daha  çırpıyoruz.Arkasından  kuru malzemeleri un, irmik haşhaş kabartma tozu ve vanilyayı'da ekleyip spatula yardımıyla karıştırıyoruz.Orta boy fırın tepsisine döküp 180° ısıda 20.30 dk pişiriyoruz.fırından çıkarıp bir iki dk ilk ısının geçmesini bekliyoruz ve istediğimiz büyüklükte ve şekilde dilimliyoruz kekimiz sıcakken soğuk şerbeti eşit şekilde döküyoruz.Şerbeti tam çekip soğuduktan İsteğe bağlı üzerine kremşanti veya meyvelerle servis ediyoruz.

Afiyet olsun:)



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder