Kırmızı et sevmeyenler karnıyarıktan yoksun kalmamalı bunu tavukla'da yapabilirsiniz.
Malzemeler
1 Kg patlıcan
Bir tavuğun göğsü
1 Adet kuru soğan
2 Adet yeşil biber
1 Adet domates
Kekik
İstediğiniz baharatlar
Tuz
1 Kaşık Salça
Sıvıyağ
Yapılışı
Tavuk göğsünü Yeşil biber ve domatesi yıkayıp minik küpler halinde doğruyoruz.Diğer taraftan soğanı yemeklik küp doğrayıp tavada hafif yumuşayıncaya kadar çeviriyoruz.Doğranmış tavuğu atıp ilk çiğliği kaybolunca biber ve domatesi'de ekleyip bir iki de öyle çeviriyoruz. Salça baharat ve tuzu'da ekleyip 5 dk soteleyip kapatıyoruz.Patlıcanları alaca soyup karnıyarıklık kızartıyoruz.Sığabilecek bir tepsiye alıp içlerini açıyoruz ve sotelenmiş tavuklu harcımızdan içlerini dolduruyoruz. Üzerlerini dilim domates biber istenirse kırmızı biberde dilimleyip süslüyoruz.Bir kasede kaynamış su ve yarım kaşık salçayı azıcık tuz ekleyip karıştırıp karnıyarıkların üzerine gezdiriyoruz.Fırında üzerleri hafif kızarana kadar pişiriyoruz.
Afiyet olsun:)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder