Malzemeler
- 1 kahve fincanı kırmızı mercimek,
- 1 kahve fincanı bulgur,
- 1 kahve fincanı pirinç,
- 1 yemek kaşığı un,
- 1 yemek kaşığı domates salçası,
- 1 yemek kaşığı biber salçası,
- Sıvı yağı,
- 8 su bardağı et suyu ya da su.
Üzeri İçin :
- Nane,
- Pul biber,
- 1 yemek kaşığı sıvı yağı.
Yapılışı
Unu sıvı yağda kokusu çıkana kadar kavuralım.
İçine salçaları ilave edip karıştıralım.
Sonra et suyunu veya suyu ilave edip karıştıralım.
Daha sonra yıkanmış mercimeği ve bulguru ilave edip kaynayıncaya kadar pişirelim.
Son olarak pirinci ve tuzu ilave edip 15-20 dakika kadar pişirelim.
Tavaya sıvı yağı, pul biberi ve naneyi koyup kavuralım.
Çorbamızın üzerine döküp sıcak sıcak servis yapalım.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder