1 Haziran 2015 Pazartesi

Lorlu irmik helvası

LORLU İRMİK HELVASI
Malzemeler

2 su bardağı irmik
2 su bardağı süt
2 su bardağı şeker
1 margarin veya 200 gr tereyağı
250 gr kadar tuzssuz lor

Yapılışı
Önce  süt ve şekeri karıştırıp şekerin erimesini sağlıyoruz. Bu esnada
Margarini eritip  irmiği ilave ediyoruz hafif rengi değişene kadar kavuruyoruz ( lorlu olduğu için  fazla kavurmak gerekmiyor)
şekerli sütümüzü  irmiğe ekleyip karıştırıyoruz fokurdayınca  altını kısıp kapağı kapatıp pişmesini bekliyoruz.İrmik sütü çekince loru ilave edip lor eriyene kadar karıştırıyoruz.Macun kıvamına gelince altını kapatıp demlenmeye bırakıyoruz.Servis tabağına alıp cevizle veya istediğiniz malzemeyle süsleyip sıcak servis yapıyoruz.
                                                AFİYET OLSUN:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder