Malzemeler
2 su bardağı irmik
2 su bardağı süt
2 su bardağı şeker
1 margarin veya 200 gr tereyağı
250 gr kadar tuzssuz lor
Yapılışı
Önce süt ve şekeri karıştırıp şekerin erimesini sağlıyoruz. Bu esnada
Margarini eritip irmiği ilave ediyoruz hafif rengi değişene kadar kavuruyoruz ( lorlu olduğu için fazla kavurmak gerekmiyor)
şekerli sütümüzü irmiğe ekleyip karıştırıyoruz fokurdayınca altını kısıp kapağı kapatıp pişmesini bekliyoruz.İrmik sütü çekince loru ilave edip lor eriyene kadar karıştırıyoruz.Macun kıvamına gelince altını kapatıp demlenmeye bırakıyoruz.Servis tabağına alıp cevizle veya istediğiniz malzemeyle süsleyip sıcak servis yapıyoruz.AFİYET OLSUN:)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder