Malzemeler
1 Su bardağı süt
1 Su bardağı yoğurt
1 Su bardağı sıvı yağ
1 Su bardağı su
2 adet hemen kullanımlık kuru maya
1 1.5 tatlı kaşığı tuz
1 Çay kaşığı toz şeker
Alabildiğine un
Sosis
Üzeri için
1 Yumurta ve beyaz susam
Yapılışı
Bir yoğurma kabında, 4 bardak un maya tuz ve şekeri harmanlayıp ortasını havuz yapıp sıvı malzemeleri ekleyip yoğurmaya başlıyoruz.Malzeme listesinde un miktarı özellikle belirtmedim çünkü cıvıksa un ekleyebilmeniz için yoğurdukça kıvamını kendiniz belirleyeceksiniz. Ele yapışmayan yumuşacık bir hamur elde edene kadar yoğuruyoruz. Elde ettiğimiz hamuru toparlayıp üzerini ister streç filmle kaplayıp ister nemli bezle örtüp mayalanmaya bırakıyoruz.Mutfağımızın ısısına bağlı yaklaşık yarım saat 1 saat arası mayalanma süresi değişebilir. Kabarıp mayalanmış hamurumuzdan mandalina büyüklüğünde parçalar alıp elimizde açarak içine yarım dilimlenmiş parmak sosis koyuyoruz (ben parmak sosis kullandım ama siz büyük sosisleri'de kesip kullanabilirisiniz). Sosis koydğumuz hamur parçasını yarım ay şeklinde ikiye katlayıp fırın tepsisine diziyoruz. Hamur bitene kadar bu işlemi devam ettiriyoruz.Üzerlerine 1 yumurta ve yeteri miktarda karıştırdığımız susamı sürüyoruz.150 -160 ° ısıda pişirmeye bırakıyoruz.Mayalı poğaçaları pişirirken fırnı önceden ısıtmıyorum. Poaçaların üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.Çıkarıp üzerini temiz bir bezle örtüyoruz.Hafif soğuyunca servis tabağına alıyoruz.
Afiyet olsun:)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder