15 Temmuz 2015 Çarşamba

Beşamel soslu Tavuk

Beşamel soslu Tavuk

Tavukta  göğüs etini sevmeyenler için  bu şekilde tüketmeleri daha keyifli oluyor.

Malzemeler

3 Adet tavuk göğüs
2 Adet patates
2 Adet havuç
1 Su bardağı bezelye
tuz köri kimyon
Kaşar peyniri

 ( İsterseniz havuç patates bezelye  el altında  yoksa hazır garnitürlerden'de kullanabilirsiniz  Zaman içinde daha kolay hiç farkı olmuyor)

Beşamel sos malzemesi

100 gr kadar margarin veya tereyağı
2 Yemek kaşığı un
2 Su bardağı süt





Verilen miktar  orta boy  fırın kabı için yeterli geliyor. Sizler  kullanacağınız  fırın kabına veya kişi sayısına göre  malzemeleri azaltabilir veya çoğalta bilirsiniz. 

Yapılışı

Tavuk göğüsleri çok pişmeyecek şekilde haşlıyoruz.havuç patates ve bezelyeleri'de haşlıyoruz ve  küp küp doğruyoruz. Yağlanmış fırın kabına  tavuk göğüsleri didikleyip haşlayıp ve  küp küp doğradığımız  havuç patates ve bezelyeyi'de ekleyip tuz köri ve  kimyonla birlikte harmanlıyoruz.Üzerini düzleştirip hafif bastırıyoruz.O beklerken  biz sosumuzu yapıyoruz.Bunun için küçük  bir tencere veya tavaya yağı koyup eritiyoruz ve unu ekleyip hafif un kokusu çıkana kadar çevirerek kavuruyoruz.çok az kavuruyoruz.Sonra sütü yavaş yavaş ilave ederek karıştırıyoruz.bu aşamada dikkatli olmamız gerekiyor  un topaklanmaması lazım süt kesilmemesi lazım.Sos  kıvamlaşıp ve  fokurdayana kadar   seri karıştırıyoruz.Kıvamlı ve akışkan bir sos elde edince  altını kapatıyoruz.(sosu daha kıvamlı sevenler ona göre  un  miktarı yada süt miktarını belirleye bilirler)
Sosu tavuğun üzerine gezdiriyoruz heryerini kapatması lazım.Ve önceden ısıtılmış 200° fırında üzeri kızarıncaya kadar pişiriyoruz. Fırını kapatmadan birkaç dakika önce  üzerine  rendelenmiş kaşar peynirini gezdirip onlarda güzel bir renk alıncaya kadar  pişirip  fırından çıkarıyoruz. İstenilen şekilde dilimleyip servis yapıyoruz.

Afiyet olsun :)




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder