Tavukta göğüs etini sevmeyenler için bu şekilde tüketmeleri daha keyifli oluyor.
Malzemeler
3 Adet tavuk göğüs
2 Adet patates
2 Adet havuç
1 Su bardağı bezelye
tuz köri kimyon
Kaşar peyniri
( İsterseniz havuç patates bezelye el altında yoksa hazır garnitürlerden'de kullanabilirsiniz Zaman içinde daha kolay hiç farkı olmuyor)
Beşamel sos malzemesi
100 gr kadar margarin veya tereyağı
2 Yemek kaşığı un
2 Su bardağı süt
Verilen miktar orta boy fırın kabı için yeterli geliyor. Sizler kullanacağınız fırın kabına veya kişi sayısına göre malzemeleri azaltabilir veya çoğalta bilirsiniz.
Yapılışı
Tavuk göğüsleri çok pişmeyecek şekilde haşlıyoruz.havuç patates ve bezelyeleri'de haşlıyoruz ve küp küp doğruyoruz. Yağlanmış fırın kabına tavuk göğüsleri didikleyip haşlayıp ve küp küp doğradığımız havuç patates ve bezelyeyi'de ekleyip tuz köri ve kimyonla birlikte harmanlıyoruz.Üzerini düzleştirip hafif bastırıyoruz.O beklerken biz sosumuzu yapıyoruz.Bunun için küçük bir tencere veya tavaya yağı koyup eritiyoruz ve unu ekleyip hafif un kokusu çıkana kadar çevirerek kavuruyoruz.çok az kavuruyoruz.Sonra sütü yavaş yavaş ilave ederek karıştırıyoruz.bu aşamada dikkatli olmamız gerekiyor un topaklanmaması lazım süt kesilmemesi lazım.Sos kıvamlaşıp ve fokurdayana kadar seri karıştırıyoruz.Kıvamlı ve akışkan bir sos elde edince altını kapatıyoruz.(sosu daha kıvamlı sevenler ona göre un miktarı yada süt miktarını belirleye bilirler)
Sosu tavuğun üzerine gezdiriyoruz heryerini kapatması lazım.Ve önceden ısıtılmış 200° fırında üzeri kızarıncaya kadar pişiriyoruz. Fırını kapatmadan birkaç dakika önce üzerine rendelenmiş kaşar peynirini gezdirip onlarda güzel bir renk alıncaya kadar pişirip fırından çıkarıyoruz. İstenilen şekilde dilimleyip servis yapıyoruz.
Afiyet olsun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder