MALZEMELER
2 Su bardağı nohut
Yarım demet maydanoz
3 Adet yeşil biber
1 Adet kuru soğan
Birkaç diş sarımsak
İsteğe bağlı baharat kişniş,karabiber,
pul biber,kimyon tuz
Kızartmak için sıvı yağ
Sos Malzeme
Bir kase yoğurt
Yarım limon suyu
İki çorba kaşığı tahin
Salata veya söğüş için
Domates
Yeşil biber
Nohutu akşamdan sıcak ve tuzlu suda ıslatıyoruz.Ertesi gün ıslanmış nohutları rondo'da çekiyoruz çok fazla ufalanmamasına dikkat ediyoruz,hafif diri kalacak şekilde.Kuru soğan yeşil biber sarımsak ve maydanozu'da ekleyip beraber çekiyoruz.Bir kaba alıp baharatları ve tuzu ekleyip hafif birbirini tutacak şekilde karıştırıp yoğuruyoruz.Cevizden büyük köfteler yapıp kızgın yağda renk lana kadar kızartıyoruz.Servis tabağına alıp yanına sosunu yani tahinli limonlu yoğurt karışımıyla ve salatayla servis ediyoruz.
İster söğüş şeklinde isterse salata halinde ve isterse turşu ile'de ikram edilebilir
Afiyet olsun:)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder