13 Kasım 2015 Cuma

FALAFEL

FALAFEL

 Ortadoğu mutfağından Falafel, hem meze hem salata hem'de  et sevmeyenler için fastfood olarak  tüketilebilmektedir.

                                                          MALZEMELER

                                                   2 Su bardağı nohut
                                                  Yarım demet maydanoz
                                                   3 Adet yeşil biber
                                                  1 Adet kuru soğan
                                                  Birkaç diş sarımsak
                                                  İsteğe bağlı baharat kişniş,karabiber,
                                                  pul biber,kimyon tuz
                                                  Kızartmak için sıvı yağ

                                                           Sos Malzeme

                                                   Bir kase yoğurt
                                                   Yarım limon suyu
                                                   İki çorba kaşığı tahin


                                                  Salata veya  söğüş için

                                                  Domates
                                                  Yeşil biber

YAPILIŞI

Nohutu akşamdan sıcak ve tuzlu suda ıslatıyoruz.Ertesi gün ıslanmış nohutları rondo'da çekiyoruz çok fazla ufalanmamasına dikkat ediyoruz,hafif diri kalacak şekilde.Kuru soğan yeşil biber sarımsak ve maydanozu'da ekleyip beraber çekiyoruz.Bir kaba alıp baharatları ve tuzu ekleyip hafif birbirini tutacak şekilde karıştırıp yoğuruyoruz.Cevizden büyük köfteler yapıp  kızgın yağda   renk lana kadar kızartıyoruz.Servis tabağına alıp yanına sosunu yani tahinli limonlu yoğurt karışımıyla ve salatayla servis ediyoruz.
İster söğüş şeklinde isterse salata halinde ve  isterse turşu ile'de ikram edilebilir
Afiyet olsun:)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder