Malzemeler
Bir çay bardağı yoğurt
Bir çay bardağı süt
Bir çay bardağı sıvıyağ yada zeytin yağı
Bir çay bardağu su
1 paket maya
1yumurta( beyazı içine sarısı üzerine)
Aldığı kadar un.tuz bir çay kaşığı yada bir küp şeker
Üzeri için susam
İç Malzemesi
Bir bağ ıspanak yaprakları
Lor peyniri yada beyaz peynir çökelek
Yarım çay bardağı sıvıyağ
Bir çay bardağı süt tuz kırmızı biber
Yumurta sarısı hariç bütün malzemeden yumuşak bir hamur yapıyoruz ve mayalanması için üzerini kapatıp bir kenara bırakıyoruz.
İç malzemesini hazırlıyoruz
Bunun için ıspanak yapraklarını ayıklayıp iyice yıkıyoruz ve salata gibi doğruyoruz azıcık tuz ile ıspanaklar yumuşayıncaya kadar elimizle ovuyoruz.
Peyniri yağı ve sütü'de ilave edip harç malzemesi hazırlıyoruz.
Mayalanmış hamurumuzu ikiye bölüp merdane yardımıyla tepsimizin büyüklüğüne göre açıyoruz
yağlı kağıt serilmiş tepsiye açtığımız birinci hamuru yerleştiriyoruz.
İç harcını resimde görüldüğü gibi önce simit şeklinde sonrada ortasına yerleştiriyoruz.
İkinci hamur parçasınıda aynı kalınlık ve büyüklükte açıp diğerinin üzerine kapatıyoruz.
Orta kısmına büykçe bir kase oturtup etrafını çatalla sabitliyoruz.
Hamurun kenar kısımlarını'da çatal yardımıyla birbirine sabitleyip resimdeki gibi eşit aralıklarla kesiyoruz.Kestiğimiz her bir dilimi yanlamasına çevirip resimdeki şekli veriyoruz.
Üzerine yumurta sarısı sürüp susamla süslüyoruz.170° fırında üzeri kızarıncaya kadar pişiriyoruz.
Afiyet olsun:)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder