21 Kasım 2015 Cumartesi

Hamsili Pilav

HAMSİLİ PİLAV

Denenmesi gereken lezzetlerden biridir Hamsili Pilav

MALZEMELR

Bir buçuk kg Hamsi
2 Su bardağı Pirinç
Bir büyük boy Kuru soğan
Bir demet Maydanoz
İsteğe bağlı fıstık kuş üzümü ''ben kullanmadım''
Kara biber,Kimyon,Yenibahar,tuz
İsteğe bağlı mısır unu




YAPILIŞI

Hamsileri kılçıklarıyla birlikte ayıklayıp temizliyoruz yıkayıp limonlu suda beklemeye alıyoruz.
 Diğer taraftan iç pilav için pirinçleri yıkayıp süzdürüyoruz. Soğanı minik küpler halinde doğrayıp yağda hafif kavuruyoruz.''tereyağı margarin yada sıvıyağ olabilir''.
pirinci ekleyip beraber  kavuruyoruz. Baharatını ve tuzunu'da ekleyip 1 Su bardağı sıcak su ekleyip kısık ateşte suyunu çekene kadar pişiriyoruz. Ocağı kapatıp ince kıyılmış maydanozu ekleyip demlenmeye bırakıyoruz.Gelelim hamsileri dizmeye.Limonlu suda bekletilmiş hamsileri süzdürüyoruz.  İster büyük tepside  ister borcam'da  isterse tek kişilik fırın kaplarında yapabilirsiniz.Ben tek kişilik kapları tercih ettim.Fırın kaplarını tereyağıyla yada margarinle iyice yağlıyoruz Mısır ununa buladığımız hamsilerin sırtları taban kısmına gelecek şekilde kabın tabanına diziyoruz.Yan kısımları'da diklemesine  hamsilerin sırt kısımları dışarı bakacak şekilde diziyoruz.içine pilavdan yerleştirip ve   önce yandaki hamsilerin dışarıda kalan kasımlarını pilavın üzerine çeviriyoruz.Ve yine Hamsilerin sırtları dışarı bakacak şekilde  Pilavın üzerini kapatıyoruz.
bu işlem tamamlandıktan sonra üzerlerine bir çay kaşığı kadar tereyağı  koyup daha önceden ısıtılmış fırında  hamsilerin üzerleri kızarana kadar pişiriyoruz.Resimlerde hem mısır unlu hemde  mısır unsuz Hamsilerden yaptım isteğe bağlı bu. Fırından çıkarıp istediğiniz salatayla  serviz yapabilirisniz

Afiyet olsun:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder