Denenmesi gereken lezzetlerden biridir Hamsili Pilav
MALZEMELR
Bir buçuk kg Hamsi
2 Su bardağı Pirinç
Bir büyük boy Kuru soğan
Bir demet Maydanoz
İsteğe bağlı fıstık kuş üzümü ''ben kullanmadım''
Kara biber,Kimyon,Yenibahar,tuz
İsteğe bağlı mısır unu
Hamsileri kılçıklarıyla birlikte ayıklayıp temizliyoruz yıkayıp limonlu suda beklemeye alıyoruz.
Diğer taraftan iç pilav için pirinçleri yıkayıp süzdürüyoruz. Soğanı minik küpler halinde doğrayıp yağda hafif kavuruyoruz.''tereyağı margarin yada sıvıyağ olabilir''.
pirinci ekleyip beraber kavuruyoruz. Baharatını ve tuzunu'da ekleyip 1 Su bardağı sıcak su ekleyip kısık ateşte suyunu çekene kadar pişiriyoruz. Ocağı kapatıp ince kıyılmış maydanozu ekleyip demlenmeye bırakıyoruz.Gelelim hamsileri dizmeye.Limonlu suda bekletilmiş hamsileri süzdürüyoruz. İster büyük tepside ister borcam'da isterse tek kişilik fırın kaplarında yapabilirsiniz.Ben tek kişilik kapları tercih ettim.Fırın kaplarını tereyağıyla yada margarinle iyice yağlıyoruz Mısır ununa buladığımız hamsilerin sırtları taban kısmına gelecek şekilde kabın tabanına diziyoruz.Yan kısımları'da diklemesine hamsilerin sırt kısımları dışarı bakacak şekilde diziyoruz.içine pilavdan yerleştirip ve önce yandaki hamsilerin dışarıda kalan kasımlarını pilavın üzerine çeviriyoruz.Ve yine Hamsilerin sırtları dışarı bakacak şekilde Pilavın üzerini kapatıyoruz.
bu işlem tamamlandıktan sonra üzerlerine bir çay kaşığı kadar tereyağı koyup daha önceden ısıtılmış fırında hamsilerin üzerleri kızarana kadar pişiriyoruz.Resimlerde hem mısır unlu hemde mısır unsuz Hamsilerden yaptım isteğe bağlı bu. Fırından çıkarıp istediğiniz salatayla serviz yapabilirisniz
Afiyet olsun:)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder