23 Aralık 2015 Çarşamba

Elmalı Tart

Elmalı Tart

Tv de görüp denemeye kalktım. Kırmızı elma lazım ama evde yeşil elma  vardı yine'de yapmak istedim. Beklediğim gibi olmasa'da sonuç bu:)

Malzemeler 

4  Adet kırmızı elma '' bende yeşil vardı onları kullandım''
Elmaları haşlamak için 2 su bardağı su bir su bardağı  şeker
  Tarçın

Tart  hamuru için
1 Su bardağı un
50 Gr margarin veya tereyağı
Yarım su bardağı pudra şekeri
1 Yumurta
1 Çay kaşığı kabartma tozu
1Çay kşığı tarçın

Muhallebisi için
2 Su bardağı süt
2 kaşık nişasta
2 Kaşık şeker
1 Tatlı kaşığı kadar margarin
Vanilya



Yapılışı
Tart malzemelerini karıştırıp yumuşak hamur yapıyoruz margarin oda sıcaklığında olmalıdır.Elde ettiğimiz hamuru Tart kalıbımızdan biraz daha  büyük olacak şekilde açıyoruz.Açma işlemini  yağlı kağıt üzerinde yaparsanız  daha rahat  açarsınız.Dikkatlice kalıbımıza  yerleştiriyoruz. Kalıbımızın yan duvarlarına'da hamur gelecek şekilde  eşitliyoruz.Taban kısmını kabarmasını önlemek için  birkaç yerden çatalla deliyoruz.170° fırında 10.15 dk pişiriyoruz.
Muhallebiyi hazırlıyoruz. Bunun için süt şeker ve  nişasta ve  vanilyayı karıştırıp muhallebi kıvamına gelene kadar pişiriyoruz Altını kapattıktan sonra margarini koyup hızla çırpıyoruz.Pişmiş tart hamurumuzu fırından alıyoruz. Hamur ve  muhallebi ılınınca muhallebiyi tartımızın içine  boşaltıyoruz ve yayıyoruz.

Yıkadığımız elmaları yarıya kesip çekirdek kısımlarını dikkatlice çıkardıktan sonra çok ince dilimler halinde kesiyoruz çok ince olmalıdır.Diğer taraftan şeker ve suyu kaynatıp içine bir çay kaşığı tarçın ilave edip elmaları yumuşayıncaya kadar  pişiriyoruz. Bende kırmızı değil yeşil elma olunca  bir kısmına  kırmızı gıda boyası attım. Çok ezilmeyecek.Bir süzgece alıyoruz üç tane elma dilimini uzunlamasına  üst üste dizip rulo haline getirip gül şekli yapıyoruz.Muhallebinin üzerine elmadan gülleri diziyoruz. İsteğe bağlı tartın tamamını elma güllerden kaplayabilir veya  resimdeki gibi yarsını'da pişmemiş elmalar dizebiliyoruz.Bu işlem bittikten sonra istediğimiz şekilde dilimleyip servis yapıyoruz.

Afiyet olsun :)








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder