Tv de görüp denemeye kalktım. Kırmızı elma lazım ama evde yeşil elma vardı yine'de yapmak istedim. Beklediğim gibi olmasa'da sonuç bu:)
Malzemeler
4 Adet kırmızı elma '' bende yeşil vardı onları kullandım''
Elmaları haşlamak için 2 su bardağı su bir su bardağı şeker
Tarçın
Tart hamuru için
1 Su bardağı un
50 Gr margarin veya tereyağı
Yarım su bardağı pudra şekeri
1 Yumurta
1 Çay kaşığı kabartma tozu
1Çay kşığı tarçın
Muhallebisi için
2 Su bardağı süt
2 kaşık nişasta
2 Kaşık şeker
1 Tatlı kaşığı kadar margarin
Vanilya
Tart malzemelerini karıştırıp yumuşak hamur yapıyoruz margarin oda sıcaklığında olmalıdır.Elde ettiğimiz hamuru Tart kalıbımızdan biraz daha büyük olacak şekilde açıyoruz.Açma işlemini yağlı kağıt üzerinde yaparsanız daha rahat açarsınız.Dikkatlice kalıbımıza yerleştiriyoruz. Kalıbımızın yan duvarlarına'da hamur gelecek şekilde eşitliyoruz.Taban kısmını kabarmasını önlemek için birkaç yerden çatalla deliyoruz.170° fırında 10.15 dk pişiriyoruz.
Muhallebiyi hazırlıyoruz. Bunun için süt şeker ve nişasta ve vanilyayı karıştırıp muhallebi kıvamına gelene kadar pişiriyoruz Altını kapattıktan sonra margarini koyup hızla çırpıyoruz.Pişmiş tart hamurumuzu fırından alıyoruz. Hamur ve muhallebi ılınınca muhallebiyi tartımızın içine boşaltıyoruz ve yayıyoruz.
Yıkadığımız elmaları yarıya kesip çekirdek kısımlarını dikkatlice çıkardıktan sonra çok ince dilimler halinde kesiyoruz çok ince olmalıdır.Diğer taraftan şeker ve suyu kaynatıp içine bir çay kaşığı tarçın ilave edip elmaları yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz. Bende kırmızı değil yeşil elma olunca bir kısmına kırmızı gıda boyası attım. Çok ezilmeyecek.Bir süzgece alıyoruz üç tane elma dilimini uzunlamasına üst üste dizip rulo haline getirip gül şekli yapıyoruz.Muhallebinin üzerine elmadan gülleri diziyoruz. İsteğe bağlı tartın tamamını elma güllerden kaplayabilir veya resimdeki gibi yarsını'da pişmemiş elmalar dizebiliyoruz.Bu işlem bittikten sonra istediğimiz şekilde dilimleyip servis yapıyoruz.
Afiyet olsun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder