24 Ocak 2016 Pazar

Dereotlu Zeytinli Kek

Dereotlu Zeytinli Kek

Kekler her zaman en çabuk kurtarıcılarımızdan olmuştur. Misafirmi geldi  bir anda canımızmı istedi ilk akla gelen hemen bir kek çırpalım olur.Belki tatlı değilde tuzlu birşeyler istiyoruz o zamanda yine kek imdadımıza yetişiyor. Bugün de  ister  çay yanında ister kahvaltıda tüketilebilecek dereotlu zeytinli kekimiz var.

Malzemeler
4 Yumurta
1 Su bardağı süt
1 Su bardağı yoğurt
1Su bardağı sıvı yağ veya 100 gr margarin yada tereyağı
1 Çay kaşığı tuz
Yarım su bardağı kadar çekirdeği çıkarılmış  ve kesilmiş zeytin
100 gr kadar peynir her tür olabilir
Yarım demet dereotu
Yarım çay kaşığı kimyon karabiber
1 Kabartma tozu
2,5 Su bardağı un


Yapılışı

İlk önce zeytinlerimizin çekirdeklerini çıkarıp çok küçük olmayacak şekilde  doğruyoruz bir kenara ayırıyoruz.Bir  kapta yumurtaları biraz çırpıyoruz yoğurt süt yağı'da ekleyip  biraz daha çırpıyoruz.
Unu ve kabartma tozunu eleyip tuzu da ekleyip diğer karışıma katıp kek kıvamı elde ediyoruz.
En son peynir zeytin ve baharatları'da ekleyip karıştırıp çırpma işlemini bitiriyoruz.Yağlanmış kalıba veya tepsiye döküp 180° önceden ısıtılmş fırında pişiriyoruz. hepimizin bildiği gibi keklerin piştiğini kürdan veya bıçak testiyle anlıyoruz.Temiz çıkıyorsa pişmiş demektir. Dilimleyip ister sıcak ister soğuk servis yapıyoruz

Afiyet olsun;)




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder