Tek kişilik köstebek pasta
Malzemeler
4 Yumurta
1 su bardağı şeker
1 Su bardağı süt
1 Su bardağı sıvıyağ veya Yarım margarin
Yarım su bardağı kakao
Bir paket kabartma tozu
2,5 Su bardağı un
Krema Malzemesi
1 Litre süt
1 yemek kaşığı un
3 Yemek kaşığı Nişasta
1 Su bardağı toz şeker
50 gr margarin
1 paket vanilya
Muz dilimleri
Önce yumurta ve şekeri krema kıvamı alana kadar çırpıyoruz.Sonra bütün sıvı malzemeleri katıp çırpıyoruz.Toz malzemeleri bir kaba birlikte eleyip onları'da yavaş yavaş ilave ederek kek kıvamına getiriyoruz.Fırın tepsimizi iyice yağlayıp keki eşit miktarda yayıyoruz tepsiye keki dökmeden yağlı kağıt sermemiz işimizi daha kolaylaştıracaktır ) tepsiyi bütün keklerde olduğu gibi birkaç defa tabanını tezgaha vurp hava kabarcıklarının çıkmasını sağlamalıyız. Yada bir çatal yardımıyla üzerinden birkaç yeden geçmeliyiz bu da eşit kabarmasını sağlayacaktır.180° önceden ısıtılmış fırında pişiriyoruz kürdan testimizle piştiğini anlıyoruz.
Kekimiz pişerken biz kremamızı yapmaya koyuluyoruz.
Bunun için bir tencereye süt şeker un ve nişastayı bir arda koyup karıştırarak kaynayıp kıvamlaşmasını sağlıyoruz.Pütürsüz olması için iyi karıştırmamız gerekiyor isteğe bağlı içine meyve aromaları damlatılabilir. Fokurdayınca ocağı kapatıp içine margarini atıp mikserle karıştırıyoruz sakızmsı bir kıvam alana kadar çırpmalıyız. Soğumaya bırakıyoruz ve yine isteğe bağlı bir iki kaşık kremşanti katıp çırpıyoruz. Fırından çıkardığımız kekimizi soğutup bir bardak yardımıyla minik kekler çıkarıyoruz.artan kekleri de elimizle ovup resimdeki gibi ufalıyoruz.Bardakla çıkardığımız parçalar kabarık olduğundan onları düzgünce ikize pasta gibi bölüyoruz. Kestiğimiz pasta tabanlarını elimize alıp kaşıkla üzerine krema koyuyoruz isteğe bağlı içine ceviz fındık fıstık veya meyve parçacıkları koyabiliriz.Üzerini ufaladığımız kek kırıntılarıyla kaplıyoruz.isteğimiz şekilde süsleye biliriz servis yapıyoruz.
Afiyet olsun:)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder