15 Ocak 2016 Cuma

Fırın Makarna

Makarna sevmeyen çok az insan vardır özellikle çocukların her gün yeseler bıkmazları arasında.Farklı soslar peynirler sebzelerle de zenginleştirdiğimizde yemesi dahada keyifli hale geliyor.

Fırın makarna

Malzemeler

Bir Paket Makarna istediğiniz tarz olabilir ben boru spagetti kullandım.
Haşlamak için su  ve tuz
Beşamel  sos için  50.60  gr margarin veya tereyağı,iki yemek kaşığı un,2 su bardağı süt
sosun kıvamını inceltmek yada yoğunlaştırmak için un ve sütü azaltıp çoğalta bilirsiniz.
İsteğe bağlı muskat (hint cevizi) rendesi
 miktar isteğe bağlı kaşar peyniri .


Yapılışı

Makarnayı tuzlu suda diri kalacak şekilde haşlıyoruz. Süzüp yağladığımız fırın kabına yerleştiriyoruz.
Beşamel sosu hazırlıyoruz. Bunun için margarinde  unu hafif kavuruyoruz.Üzerine  sütü ekleyip  sürekli krıştırarak  kıvam alıncaya kadar   pişiriyoruz.Krema kıvamında olmalıdır.Altını kapatıp eğer kullanacaksak  muskat rendeleyip makarnamızın üzerine eşit  miktarda yayıyoruz. 180° önceden ısıtlmış fırında üzeri hafif kızarana kadar  pişiriyoruz.Son olarak üzerine rendelenmiş kaşarı  eşit miktarda yayıp kşarlar kızarıncaya kadar  pişirmeye devam ediyoruz.Çıkarıp sıcak  şekilde dilimleyip servis yapıyoruz.

Afiyet olsun :)

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder