Makarna sevmeyen çok az insan vardır özellikle çocukların her gün yeseler bıkmazları arasında.Farklı soslar peynirler sebzelerle de zenginleştirdiğimizde yemesi dahada keyifli hale geliyor.
Fırın makarna
Malzemeler
Bir Paket Makarna istediğiniz tarz olabilir ben boru spagetti kullandım.
Haşlamak için su ve tuz
Beşamel sos için 50.60 gr margarin veya tereyağı,iki yemek kaşığı un,2 su bardağı süt
sosun kıvamını inceltmek yada yoğunlaştırmak için un ve sütü azaltıp çoğalta bilirsiniz.
İsteğe bağlı muskat (hint cevizi) rendesi
miktar isteğe bağlı kaşar peyniri .
Makarnayı tuzlu suda diri kalacak şekilde haşlıyoruz. Süzüp yağladığımız fırın kabına yerleştiriyoruz.
Beşamel sosu hazırlıyoruz. Bunun için margarinde unu hafif kavuruyoruz.Üzerine sütü ekleyip sürekli krıştırarak kıvam alıncaya kadar pişiriyoruz.Krema kıvamında olmalıdır.Altını kapatıp eğer kullanacaksak muskat rendeleyip makarnamızın üzerine eşit miktarda yayıyoruz. 180° önceden ısıtlmış fırında üzeri hafif kızarana kadar pişiriyoruz.Son olarak üzerine rendelenmiş kaşarı eşit miktarda yayıp kşarlar kızarıncaya kadar pişirmeye devam ediyoruz.Çıkarıp sıcak şekilde dilimleyip servis yapıyoruz.
Afiyet olsun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder