13 Ocak 2016 Çarşamba

Tarçınlı Reyhan çayı

Tarçınlı Reyhan çayı

Kış günlerinde nezle  grip kaçınılmaz. Böyle zamanlarda içimizi ısıtan  Nane limon,Ihlamur,  Kekik gibi kış çayları İlk başvurduklarımız arasındadır. İçlerini farklı baharatlarla zenginleştirdiğimiz gerek tatlarıyla gerekse kokularıyla bir çoğumuzun severek tükettiği doğal iyileştiricilerimizi sevmeyenlerimiz'de yok değildir.Bunlara alternatif olarak bir çayımız daha  varki çok fazla ilk akla gelenlerden değildir.Tadı ve mis gibi aromasının yanında  muhteşem rengiyle'de için beni  diyen Reyhan çayımız.

Bunun için miktar belirtmiyorum demleyeceğiniz  demlik cezve v.s büyüklüğüne göre ayarlayabilirsiniz.

 Bir tutam kuru reyhan
Bir  adet kabuk tarçın
Birkaç tane  karanfil
Bir dilim  taze zencefil. Tazesi yoksa bir çay kaşığı toz zencefil.
Limon dilimleri 

Demleyeceğimiz kaba  malzemeleri koyup üzerine kaynamış su ekliyoruz ve 10 dk demlenmeye bırakıyoruz.Süzerek bardağa alıp limon dilimleriyle  ister şekerli ister şekersiz sıcak tüketiyoruz. 

Bol şifa ve afiyet olsun:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder