3 Ocak 2016 Pazar

Portakal Kabuğu Reçeli

Portakal Kabuğu Reçeli

Portakal hem   vitaminiyle hem tadıyla  kış mevsimlerinin olmazsa olmaz meyvelerinden biridir.Portakaldan çeşitli şekillerde yararlanmak mümkün. Bunlardan biri'de reçeldir.Portakal kabuğu reçeli aromasıyla'da farklılık yaratıyor.

Malzemeler
Ben sadece  kabuğu ve suyundan yararlandım  bunun için
1 Kg portakalın kabuğu
Portakalın suyu
1 Kg toz şeker
 1 litre Su
4.5  adet limon tuzu


Yapılışı

Portakalları temizce yıkadıktan sonra kabuklarını dilimler halinde soyup iç beyaz kısmını bıçak  yardımıyla   birazını alıp  minik küpler haline doğruyoruz. Portakalları sıkıp suyunu bir kenara ayırıyoruz.Küpler halinde  doğradığımız kabukları büyükçe bir kaba koyup üzerini geçecek kadar su dolduruyoruz.Birkaç saat aralıklarla bu suyu değiştiriyoruz. ve bir gece suda bekletiyoruz.Ertesi gün kabukları  süzdürüp  bir tencereye alıyoruz.  1 litre su şeker ve sıktığımız portakal suyunu  birlikte  kaynamaya bırakıyoruz.Portakal kabukları yumuşayıp suyu'da hafif kıvam alana kadar kaynatıyoruz.4.5 adet limon tuzunu ekleyip bir ki taşım daha kaynatıp ocağı kapatıyoruz ve kavanozlara alıp ağızlarını ince bir tülbentle bağlayıp güneş alan bir yerde birkaç gün bekletiyoruz.Daha sonra kavanozların kapağını kapatıp yenmek üzere raflarda yerine yerleştiriyoruz.

Afiyet olsun;)





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder