Portakal hem vitaminiyle hem tadıyla kış mevsimlerinin olmazsa olmaz meyvelerinden biridir.Portakaldan çeşitli şekillerde yararlanmak mümkün. Bunlardan biri'de reçeldir.Portakal kabuğu reçeli aromasıyla'da farklılık yaratıyor.
Malzemeler
Ben sadece kabuğu ve suyundan yararlandım bunun için
1 Kg portakalın kabuğu
Portakalın suyu
1 Kg toz şeker
1 litre Su
4.5 adet limon tuzu
Portakalları temizce yıkadıktan sonra kabuklarını dilimler halinde soyup iç beyaz kısmını bıçak yardımıyla birazını alıp minik küpler haline doğruyoruz. Portakalları sıkıp suyunu bir kenara ayırıyoruz.Küpler halinde doğradığımız kabukları büyükçe bir kaba koyup üzerini geçecek kadar su dolduruyoruz.Birkaç saat aralıklarla bu suyu değiştiriyoruz. ve bir gece suda bekletiyoruz.Ertesi gün kabukları süzdürüp bir tencereye alıyoruz. 1 litre su şeker ve sıktığımız portakal suyunu birlikte kaynamaya bırakıyoruz.Portakal kabukları yumuşayıp suyu'da hafif kıvam alana kadar kaynatıyoruz.4.5 adet limon tuzunu ekleyip bir ki taşım daha kaynatıp ocağı kapatıyoruz ve kavanozlara alıp ağızlarını ince bir tülbentle bağlayıp güneş alan bir yerde birkaç gün bekletiyoruz.Daha sonra kavanozların kapağını kapatıp yenmek üzere raflarda yerine yerleştiriyoruz.
Afiyet olsun;)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder