6 Mart 2016 Pazar

Sebzeli Kavurma

Sebzeli Kavurma

Kavurmayı hemen herkes severek yer.Sadesi biraz dağa yağlı olduğu için ağır gelebiliyor. Sebzeli sanki daha hafif. 

Malzemeler
Yarım kilo orta yağlı kuşbaşı et
Yarım kilo patates
2 adet Havuç
1 Adet kuru soğan
2 Adet domates
3 Adet biber
50 gr tereyağı
Bir Tatlı kaşığı  salça
İstediğiniz baharat tuz  kekik

Yapılışı

Tere yağını tencerede eritip içine kuşbaşı doğranmış etimizi atıyoruz.''Bütün etler için geçerlidir'' etin mühürlenmesi için  pişeceği kap iyice ısınmış sıcak olmalıdır.etleri bir  iki çevirip her tarafının mühürlendiğinden emin olunca tencerenin kapağını kapatıp ocağı kısıyoruz.Etler  suyunu çekene kadar kısık ateşte kavuruyoruz.Soğanı yemeklik doğrayıp yumuşayana kadar etlerle birlikte kavuruyoruz. salçasını ekliyoruz ve küpler halinde doğradığımız havuç patates ve biberleri de ekleyip pişiriyoruz.en son tuzunu baharatlarını kekiğini ve  kabukları oyulup  küpler halinde doğranmış domatesi' de ekleyip  kapağı kapatıp domatesler  hafif pişmesini bekliyoruz.Bu aşamada eğer yemek susuz geliyorsa istenilen kıvam için  kaynatılmış su eklenebilir.  Yanında mis gibi sade pilavla servis yapılır.

Afiyet olsun :)




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder