Kavurmayı hemen herkes severek yer.Sadesi biraz dağa yağlı olduğu için ağır gelebiliyor. Sebzeli sanki daha hafif.
Malzemeler
Yarım kilo orta yağlı kuşbaşı et
Yarım kilo patates
2 adet Havuç
1 Adet kuru soğan
2 Adet domates
3 Adet biber
50 gr tereyağı
Bir Tatlı kaşığı salça
İstediğiniz baharat tuz kekik
Yapılışı
Tere yağını tencerede eritip içine kuşbaşı doğranmış etimizi atıyoruz.''Bütün etler için geçerlidir'' etin mühürlenmesi için pişeceği kap iyice ısınmış sıcak olmalıdır.etleri bir iki çevirip her tarafının mühürlendiğinden emin olunca tencerenin kapağını kapatıp ocağı kısıyoruz.Etler suyunu çekene kadar kısık ateşte kavuruyoruz.Soğanı yemeklik doğrayıp yumuşayana kadar etlerle birlikte kavuruyoruz. salçasını ekliyoruz ve küpler halinde doğradığımız havuç patates ve biberleri de ekleyip pişiriyoruz.en son tuzunu baharatlarını kekiğini ve kabukları oyulup küpler halinde doğranmış domatesi' de ekleyip kapağı kapatıp domatesler hafif pişmesini bekliyoruz.Bu aşamada eğer yemek susuz geliyorsa istenilen kıvam için kaynatılmış su eklenebilir. Yanında mis gibi sade pilavla servis yapılır.
Afiyet olsun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder