26 Şubat 2016 Cuma

Kahvaltılık Acılı Ezme

Kahvaltılık Acılı Ezme

Tadıyla kokusuyla yapımının kolaylığıyla kahvaltı sofralarımızın gözdelerinden acılı ezme  kahvaltılık sos yada çemen'de deniyor. Sadece kahvaltılarımızda değil sandviçlerde poaçalarda yada meze  olarak'ta tüketilebilir.

Malzemeler
1 Kg acılı biber salçası 
1 Su bardağı iri çekilmiş ceviz içi
Bir baş kadar sarımsak
kimyon kara biber
Kekik yada kuru reyhan (isteğe bağlı) ben kuru reyhan kullandım
Yarım çay bardağı zeytinyağı

Salçaya iri çekilmiş ceviz içi ve bütün malzemeyi ekleyip macun  kıvamına gelene kadar karıştırıyoruz. Sığacağı kadar  büyüklükte  kapalı saklama kabına koyup kullanacağımız kadar çıkarıp tüketiyoruz. Demiştim yapımı çok basit.

Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder