Tadıyla kokusuyla yapımının kolaylığıyla kahvaltı sofralarımızın gözdelerinden acılı ezme kahvaltılık sos yada çemen'de deniyor. Sadece kahvaltılarımızda değil sandviçlerde poaçalarda yada meze olarak'ta tüketilebilir.
Malzemeler
1 Kg acılı biber salçası
1 Su bardağı iri çekilmiş ceviz içi
Bir baş kadar sarımsak
kimyon kara biber
Kekik yada kuru reyhan (isteğe bağlı) ben kuru reyhan kullandım
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Salçaya iri çekilmiş ceviz içi ve bütün malzemeyi ekleyip macun kıvamına gelene kadar karıştırıyoruz. Sığacağı kadar büyüklükte kapalı saklama kabına koyup kullanacağımız kadar çıkarıp tüketiyoruz. Demiştim yapımı çok basit.
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder