Hem leziz, hem kolay hem görselliğiyle ön planda olan bir kek.
Malzemeler
3 Yumurta
2 Su bardağı toz şeker
1 Su bardağı sıvı yağ
1 Su bardağı süt 2 Su bardağı un
1 Kabartma tozu
Dolgusu için için
1 Su bardağı hindistan cevizi
2 Yumurta akı
1 su bardağı pudra şekeri
Öncelikle hindistan cevizi iki yumurta akı ve pudra şekerini bir kapta yoğurup birbirini tutmasını sağlıyoruz ve onları cevizden büyük toplar haline getirip buz dolabına kaldırıyoruz.
Kek için
3 yumurta ve şekeri köpürene kadar çırpıyoruz yağı ve kakaoyu ekleyip biraz daha karıştırdıktan sonra 1 Su bardağı karışımdan ayırıyoruz '' ıslak kekteki gibi'' daha sonra süt elemiş olduğumuz un ve kabartma tozunu ekleyip karıştırıp yağlanmış kek kalıbına karışımın yarısını döküyoruz. Ben biraz fazladan yaptığım için iki kalıba döktüm. dolapta dinlenen hindistan cevizi toplarını kalıptaki kek karışımına yavaşça yerleştiriyoruz artan karışımı'da üzerine döküyoruz üzerini düzeltip önceden ısıtılmış 180° fırında pişiriyoruz Kek pişme süresi herkesin fırınına göre bir kaç dk değişebiliyor anlamak için kürdan testi yapıyoruz ben ince bıçakla'da yapıyorum.Piştikten sonra fırından çıkarıp ılındıktan sonra kalıptan çıkarıyoruz ve daha önceden 1 su bardağı ayırdığımız karışımı sıcak kekin üzerine gezdiriyoruz. Dilimleyip servis yapıyoruz.
Afiyet olsun:)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder