25 Şubat 2016 Perşembe

Hindistan cevizi dolgulu kek

Hindistan cevizi dolgulu kek

Hem leziz, hem kolay hem görselliğiyle ön planda olan bir kek.

Malzemeler

3 Yumurta
2 Su bardağı  toz şeker
1 Su bardağı sıvı yağ
1 Su bardağı süt 2 Su bardağı un
1 Kabartma tozu
 Dolgusu için  için
1 Su bardağı hindistan cevizi
2 Yumurta akı
1 su bardağı pudra şekeri

Yapılışı
Öncelikle  hindistan cevizi iki yumurta akı ve  pudra şekerini bir  kapta yoğurup birbirini tutmasını sağlıyoruz ve onları cevizden büyük  toplar haline getirip  buz dolabına kaldırıyoruz.
Kek için

3 yumurta ve şekeri köpürene kadar çırpıyoruz yağı ve kakaoyu ekleyip biraz daha karıştırdıktan sonra 1 Su bardağı karışımdan ayırıyoruz '' ıslak kekteki gibi'' daha sonra süt elemiş olduğumuz un ve kabartma tozunu ekleyip karıştırıp yağlanmış kek kalıbına  karışımın yarısını döküyoruz. Ben biraz fazladan yaptığım için iki kalıba döktüm. dolapta dinlenen  hindistan cevizi toplarını  kalıptaki kek karışımına yavaşça yerleştiriyoruz artan  karışımı'da üzerine döküyoruz üzerini düzeltip önceden ısıtılmış 180° fırında pişiriyoruz Kek pişme süresi herkesin fırınına göre  bir kaç dk değişebiliyor anlamak için kürdan testi yapıyoruz ben ince bıçakla'da yapıyorum.Piştikten sonra fırından çıkarıp ılındıktan sonra kalıptan çıkarıyoruz ve daha önceden 1 su bardağı ayırdığımız karışımı sıcak kekin üzerine gezdiriyoruz. Dilimleyip servis yapıyoruz.

Afiyet olsun:)






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder