21 Şubat 2016 Pazar

Bayrak Pasta

BAYRAK PASTA

Bayrağımıza olan aşkımız hiç bir zaman değişmez, bitmez, tükenmez .O dalgalandıkça biz hep GÜÇLÜYÜZ. Uzun süredir yapmak istiyordum.Şimdiye kısmet oldu. Özellikle şu son günlerde birliğe beraberliğe daha ihtiyacımız var.Her yerde görmek ayrıca mutluluk veriyor.


 Malzemeler
4 Yumurta
 Orta boy 1,5  Su bardağı toz şeker
1 Su bardağı süt
100 gr margarin
2 Su bardağı un
1 Kabartma tozu
Renklendirmek için kırmızı gıda boyası
Arası için Kremşanti
Üzeri için hindistan cevizi

Yapılışı
Önce yumurta ve şekeri krem haline gelinceye kadar çırpıyoruz.Süt ve oda sıcaklığında margarini ekleyip çırpıyoruz.Un ve kabartma tozunu eleyerek ekliyoruz.Son olarak gıda boyasını ekleyip rengini alana kadar  karıştırıyoruz. Kek hamurunun  az bir kısmını ayrı bir küçük kalıp yada  borcama döküyoruz.Geri kalanını fazla kısmını yağladığımız kek kalıbına döküyoruz. Ben kalpli kek kalıbı tercih ettim sizler  istediğiniz kalıbı kullana bilirsiniz. kalıbımızı birkaç defa  tezgaha vurarak yada  çatalla üzerinden geçerek hava kabarcıklarının sönmesini sağlıyoruz '' bu bütün kekler için geçerlidir'' 180° fırında pişiriyoruz.Pişen kekimizin soğumasını bekliyoruz kalıptan çıkarıp katlara ayırıyoruz kat sayısız sizlere kalmış. Arasına kremşanti yada  evde hazırladığımız krema sürüp isteğe bağlı arasına fındık ceviz yada meyve kullanabilirisniz. Ve kekimizi kapatıyoruz.Üzerine ve  kenar kısımlarına çok ince bir astar  krem şanti sıvıyoruz. Diğer yandan borcama döküp pişiridiğimiz az olan kekimizi elimizle parçalayıp rondodan geçiriyoruz. Pastamızın üzerini kaplıyoruz ve Hindisitan cevizi ile ay yıldızımızı yapıp bayrağımızı tamamlıyoruz.  

Birliğimize ve beraberliğimize <3


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder