Son zamanlarda bir çok yerde gördüm bende heveslendim ve denemek istedim.İlk defa yaptığımdanmıdır bilmiyorum çok'ta istediğim gibi olmadı.Lezzet ve görüntü olarak çok güzel fakat yapım aşaması çok keyifli gelmedi bana.Ben yinede paylaşayım sizler yapmak istrseniz kolay gelsin derim :)
Malzemeler
1 Kg Pırasa
250 Gr orta yağlı kıyma
1 Su bardağı pirinç
Yarım çay bardağı bulgur
Yarım çay bardağı kadar sıvıyağ
Bir yemek kaşığı salça
Maydanoz
baharat ve tuz
Pırasaların beyaz kısımlarını köklerinden ayırıp onları'da uzunlamasına ikiye bölüp ve yandan boyuna bir çizik atıp kaynamış tuzlu suda 5 dk kadar haşlıyoruz.Haşlanmış pırasaları çıkarıp soğuk suya atıyoruz.Çizik kısımlardan hafif açılmaya başlamışlardır.Diğer taraftan bütün malzemeleri karıştırıp dolma içimizi hazırlıyoruz.pırasaları süzdürüp yaprak yaprak ayırıyoruz uzun dikdörtgen yapraklar çıkmış oluyor onları bir tepsi ayda tabak üzerinde serip köşe kısmına bir tatlı kaşığı kadar iç malzemesinden koyup muska şeklinde sarıyoruz muska böreğini bütün hanımlarımız bilir. sarma işlemimiz bitince bir tencereye artan haşlanmış pırasaları tabanına döşüyoruz.Üzerine muskalarımızı diziyoruz İki su bardağı kaynamış suyu ekleyip kısık ateşte pişirmeye bırakıyoruz piştiğini çatal yardımıyla anlarız.üzerine zeytin yağı gezdirip 5 dk daha pişiriyoruz.Servis tabağına alıp servis yapıyoruz. kıyma kullanmayıp zeytin yağlı da yapılabilir.zeytinyağlı olanı ister sıcak ister soğuk ikram edebilirisiniz.
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder