6 Şubat 2016 Cumartesi

Üçgen Pırasa Dolması

 Üçgen Pırasa Dolması


Son zamanlarda bir çok yerde gördüm bende heveslendim ve denemek istedim.İlk defa yaptığımdanmıdır  bilmiyorum  çok'ta istediğim gibi olmadı.Lezzet ve görüntü olarak çok güzel fakat yapım aşaması çok keyifli gelmedi bana.Ben yinede paylaşayım sizler  yapmak istrseniz kolay gelsin derim :)

Malzemeler

1 Kg Pırasa
250 Gr  orta yağlı kıyma
1 Su bardağı pirinç
Yarım çay bardağı bulgur
Yarım çay bardağı kadar sıvıyağ
Bir  yemek kaşığı salça
Maydanoz
 baharat  ve tuz
Yapılışı

Pırasaların beyaz kısımlarını köklerinden ayırıp onları'da uzunlamasına  ikiye  bölüp ve yandan boyuna  bir çizik atıp kaynamış tuzlu suda 5 dk kadar haşlıyoruz.Haşlanmış pırasaları çıkarıp soğuk suya atıyoruz.Çizik kısımlardan hafif açılmaya başlamışlardır.Diğer taraftan  bütün malzemeleri karıştırıp dolma içimizi hazırlıyoruz.pırasaları süzdürüp yaprak yaprak ayırıyoruz uzun dikdörtgen yapraklar  çıkmış oluyor onları bir tepsi ayda tabak üzerinde  serip köşe kısmına bir tatlı kaşığı kadar iç malzemesinden koyup muska şeklinde sarıyoruz muska böreğini bütün hanımlarımız bilir. sarma işlemimiz bitince bir tencereye  artan haşlanmış pırasaları tabanına döşüyoruz.Üzerine  muskalarımızı diziyoruz İki su bardağı  kaynamış suyu ekleyip kısık ateşte pişirmeye bırakıyoruz piştiğini çatal yardımıyla anlarız.üzerine zeytin yağı gezdirip 5 dk daha pişiriyoruz.Servis tabağına alıp servis yapıyoruz. kıyma kullanmayıp zeytin yağlı da yapılabilir.zeytinyağlı olanı ister sıcak ister soğuk ikram edebilirisiniz.

Afiyet olsun


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder