Ağızda dağılan kıyır kıyır bir simit tarifmiz var.
Malzemeler
200 Gr margarin veya tereyağı
Yarım çay bardağı zeytin yağı (zeytinyağı daha kıyır olmasını sağlıyor)
2 Yumurta sarısı beyazları üzeri için gerekli
2 Çorba kaşığı sirke üzüm elma farketmiyor
1 Yemek kaşığı toz şeker
2 Çay kaşığı tuz
1 kabartma tozu
4 Su bardağı un
Üzeri için susam veya çörek
Margarin ve iki bardak unu ve şekeri rondoda kum haline gelene kadar çeviriyoruz
yoğurma kabına alıp diğer malzemeleri'de ( yumurta beyazı hariç) ekleyip yoğuruyoruz.Elimizle simit şekli verip veya daha kolaylık olsun diye 1 cm kalınlığında açıp bardakla simit şeklinde kesip yağlı kağıt serili tepsiye diziyoruz. Yumurta beyazlarını çırpıp susam ekliyoruz ve simitlerin üzerine sürüyoruz. Önceden ısıtılmış 180° fırında simitlerin üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
Afiyet olsun:) Hayırlı kandiller
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder