7 Nisan 2016 Perşembe

Kandil Simidi

Kandil Simidi
Ağızda dağılan kıyır kıyır bir simit tarifmiz var.

Malzemeler
200 Gr margarin veya tereyağı
 Yarım çay bardağı zeytin yağı (zeytinyağı daha kıyır  olmasını sağlıyor)
2 Yumurta sarısı beyazları üzeri için gerekli
2 Çorba kaşığı sirke üzüm elma  farketmiyor
1 Yemek kaşığı toz şeker
2 Çay kaşığı tuz
 1 kabartma tozu
4 Su bardağı un
Üzeri için susam veya çörek 



Yapılışı

Margarin ve iki bardak unu ve şekeri rondoda kum haline gelene kadar çeviriyoruz
yoğurma kabına alıp diğer malzemeleri'de ( yumurta beyazı hariç) ekleyip yoğuruyoruz.Elimizle simit şekli verip  veya daha kolaylık olsun diye  1 cm kalınlığında  açıp bardakla simit şeklinde kesip yağlı kağıt serili tepsiye diziyoruz. Yumurta beyazlarını çırpıp susam ekliyoruz ve simitlerin üzerine sürüyoruz. Önceden ısıtılmış  180°  fırında  simitlerin üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.

Afiyet olsun:) Hayırlı kandiller

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder