Kadayıf hemen herkesin sevdiği geleneksel şerbetli tatlılarımızdandır. Fıstıklısı, fındıklısı, cevizlisi,kaymaklısı her çeşidiyle muhteşem lezzete sahiptir.Kadayıfı şerbetli ağır oluyor diyenler için'de farklı alternatiflere uygun. şimdi gelelim kendisini muhallebiyle buluşturmaya:)
Malzemeler.
350 gr tel kadayıf
100 gr tereyağı yada margarin
4 çorba kaşığı toz şeker
Muhallebi için
1 lt süt
3 Yemek kaşığı un
2 Yemek kaşığı nişasta
1 Su bardağı şeker
1 Vanilya
50 gr kadar margarin
Süslemek için ceviz isteğe göre fındık v.s ve meyve de olabilir.
Kadayıfları elimizle parçalıyoruz. ''isterseniz mutfak makasıyla'da kesebiliriz''
Geniş bir tavaya yağı koyup eritip kadayıfları atıyoruz ve kadayıflar kuruyana kadar çeviriyoruz.Toz şekeri atıp sürekli karıştırarak kavuruyoruz.Kadayıflar açık kahverengi olunca kavrulmuş demektir . sürekli karıştırmalıyız kadayıflar çabuk yanabilir.Kavrulunca ocağı kapatıp bir kenara alıyoruz.o dinlenirken biz muhallebiye geçiyoruz.Bunun için süt un nişasta şeker ve vanilyayı orta ateşte sürekli karıştırarak kıvam almasını sağlıyoruz.Muhallebi kıvamına gelip fokurdayınca bir iki dk daha karıştırıp kapatıyoruz.Margarini atıp mikserin yüksek derecesiyle birkaç dk çırpıyoruz.ben kelepçeli kalıpta yaptım isterseniz borcamda yada herhangi bir sunum tepsisine'de yapılabilir. Kelepçeli kalıbın alt kısmını çıkarıp sunum tabağına kelepçeli kısmını yerleştiriyoruz.İçine kadayıfın yarısını döküp bastırıp sıkıştırıyoruz.Üzerine muhallebiyi döküyoruz eşit şekilde yayıyoruz.Üzerine dövülmüş ceviz ve muz dilimleri diziyoruz.''İsteğe göre meyve kullanılmaya'da bilir yada istediğiniz meyveleri ekleyebilirsiniz''.Onun üzerine'de kalan kadayıfı eşit miktarda yayıp hafifçe bastırıp düzleştiriyoruz.Buz dolabına kaldırıyoruz.En az 3.4 saat beklemelidir.servis edeceğimiz zaman dolaptan çıakrıp kelepçeyi açıp dikkatle çıkarıyoruz üzerini istediğimiz şekilde süsleyip dilmleyip servis tabaklarına paylaştırıyoruz.
Yapın pişman olmayacaksınız
Afiyet olsun:)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder