15 Haziran 2016 Çarşamba

Bütün Karnabahar

Bütün Karnabahar
Karnabaharı özellikle çocukların çok severek yemediği bir sebze. Biraz çeşitlendirmelerle  sevdirebileceğimize inanıyorum.karnabaharı bu kezde öle denemekte fayda var deyip işe koyuldum.sevdiler ve yediler:)

Malzemeler 
1 Adet Karnabahar
1 Yumurta
Birkaç kaşıksüt
 Galeta unu veya mısır unu 
Tuz ve istediğiniz baharatlar

Yapılışı

Karnabaharı ayıklayıp temiz yıkıyoruz.Sığabilecek bir tencerenin yarına kadar su doldurup  kaynatıyoruz.İçine  tuz atıp karnabaharı yerleştiryoruz. Karnabahar yumuşayıncaya kadar haşlıyoruz.Çok fazla yumuşamamalı. Haşlanınca dikkatlice çıkarıp süzgece alıyoruz.Fazla suyu süzüldükten sonra  yağlı kağıt serili fırın tepsisine yada borcama yerleştiriyoruz bir tabakta yumurta ve ütü çırpıyoruz tuz ve baharatları sonrada galeta unu veya mısır ununu ekleyip kıvamlı tekrar çırpıyoruz.Karnabaharın üzerine sürüyoruz her tarafını kaplıyoruz.Önceden ısıtılmış 180° fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.Dilimleyerek servis yapıyoruz.İster yoğrut ister ketçap mayonez isterse sade yenilebilir.

Af,yet olsun:)



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder