Görüntü itibariyle cheesecake'i andıran kek kırıntısıyla yapabileceğimiz pastamız.Aslında tam olarak pasta'da diyemeyiz;-) Şimdi gelelim tarifimize. Malzemeler. 💧TABAN İÇİN. Önceden kalan kek. 💧KREMA İÇİN.Yarım lt süt. 💧2kaşık nişasta. . 💧1Kaşık un. 💧1Su brd şeker💧Vanilya. 💧VİŞNE İÇİN.Yarım kg vişne💧1Su brd toz şeker💧1Yemek kaşığı nişasta. YAPILIŞI. Keklerimiz herzaman istediğimiz gibi olmaya biliyor.Bizde öyle zamanlarda çöple buluşturmak yerine değerlendirme işine koyuluruz.Benimde tabanı yapışmış ve kalıptan çıkaramayınca parçalamak zorunda kaldığım kekimi bu şekle dönüştürmeye karar verdim.Kakaolu kekimizi soğuduktan sonra "evde daha önxeden kalmış bayatlamış kekler'de olabilir"ufalıyoruz ve kelepçeli kalıbımızın kelepçeli kısmını sığacak bir tabağa oturtuyoruz.Ufalanmış kekimizi tabana bastırarak yerleştiriyorız. Kremamızı yapıyoruz süt nişasta ve şekeri karıştırıp kaynatıyoruz vanilyayı ekleyip koyulaşıncaya kadar sürekli karıştırarak pişiriyoruz.Hızlı devirde mikserle birkaç dk çırpıyoruz.Kekimizin üzerine döküp düzeltiyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.O beklerken vişne sosumuza geçiyoruz. Vişnelerimizi çekirdeklerinden ayırıp bir tencereye alıyoruz. 1su brd su 1su brd şeker ve nişatayı karıştırıp koyulaşıncaya kadar pişiriyoruz ilk etapta mat bir görüntü olacaktır telaş etmeyin piştşkçe şeffaflaşacaktır.Pişen sosumuzu kalıptaki kremamızın üzerine yayıyoruz.soğuyunca buzdolabına kaldırıp birkaç saat bekletiyoruz.Üzerini süsleyip ikram efdiyoruz.evinizde olan herhangi bir meyve ile'de yapabilirsiniz.Afiyet olsun😘
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder