Malzemeler
1 kilo köftelik bulgur
İki su bardağı un
İki yumurta
yarım su bardağı sıvı yağ
İki çorba kaşığı salça
5.6 diş sarımsak
İki çorba kaşığı kadar kuru nane
Tuz
Bulguru kaynamış suyla bulgurun üstünü örtecek şekilde ıslatıyoruz.Üzerini kapatıp bulgurun yumuşamasını bekliyoruz.Yaklaşık 15.20 dk sonra bir yoğurma kabında tepsi v.s. Yumuşamış bulgura un,tuz yumurta ekleyip elimizi ıslatarak yoğuruyoruz.
Yoğurma işleminde ara ara su gerekebilir. Kıvamını kaybetmemek için elimizi ıslatarak yoğurmalıyız. Malzemeler birbirini alıp ve tuttuktan sonra elimize yapışmıyorsa köfte hamurumuz hazır demektir. (poğaça hamurundan daha sert kıvamda olmalıdır) Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar alıp yukarıda resimde görüldüğü parmak büyüklüğünde köfteler yapıyoruz. Yaptığımız köfteleri, büyük bir tencerede kaynattığımız ve içine bir çorba kaşığı kadar tuz eklediğimiz suya atıp haşlamaya bırakıyoruz. Köfteler tencereyle temasını kesip su yüzüne çıkıyorsa haşlanmış demektir.bir iki dk daha haşlayıp süzdürüyoruz ve soğumaya bırakıyoruz. Soğumuş köfteleri küçük parçalar halinde kesiyoruz büyüklüğünü siz ayarlayabilirsiniz. Bir tencereye sıvıyağ ve salçayı koyup kavuruyoruz ezdiğimiz sarımsak ve kuru naneyide ekleyip 1 dk daha kavuruyoruz .(bu aşamada nane ve sarımsağın mis kokusunu duyup bir an önce yemek isteyeceksiniz) İçine doğranmış köfteleri'de atıp yağ salça karışımı köftelere işleyene kadar karıştırıyoruz. Ocağı kapatıp servis tabağına alıyoruz Bulgur köftemiz hazır.(salçanız tuzssuz ise azıcık tuz ekleyebilirsiniz)İsterseniz üzerini bir miktar yoğurtla'süsleyip servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun:)
Hımmm çok güzel görünüyor denemek laxım..
YanıtlaSilKesinlikle tavsiye ederim:)
YanıtlaSil