Pandispanya için Malzeme
4 Kahve fincanı un
4 Kahve fincanı şeker
4 Yumurta
Ara Krema malzemesi
1 Litre süt
2 Yemek kaşığı un
2 Yemek kaşığı Nişasta
1,5 Su bardağı şeker
Yarım paket şekersiz krema
Üzeri için
1 Paket kremşanti
1 Su bardağı soğuk süt
arasına ve üzerine istediğiniz meyve
Yumurtanın beyazlarını bir çırpma kabına ayırıp köpük haline gelene kadar çırpıyoruz.daha sonra yumurta sarılarını ve şekeri başka bir kapta köpürtene kadar çırpıyoruz ve unu da ekleyip tekrar çırpıyoruz.Önceden çırptığımız yumurta beyazlarını!da karışıma ekleyip bir spatulayla fazla söndürmeden birbirine yedirip karıştırıyoruz. Kalıbımızı yağlayıp mümkünse taban kısmına yağlı kağıt yerleştirip kek hamurumuzu döküyoruz.kalıbımızı birkaç defa tezgaha vuruyoruz. buradaki amaç içindeki hava kabarcıklarının çıkmasıdır. Önceden ısıtılmış 175° fırında kapağını açmadan pişirmeye bırakıyoruz.10 dakikadan sonra fırın ayarımızı düşürüyoruz 160° gibi.İlk 20 dakika fırın kapağını açmıyoruz daha sonra üstü kızarmaya başlayınca kürdanla, çubuk makarna yada ince bir bıçakla kontrol ediyoruz.Pişince fırından alıp kalıptayken soğumaya bırakıyoruz.
Krema
Bir tencerede Süt şeker un nişasta karıştırarak pişiriyoruz.Topaklanmaması için sürekli karıştrıyoruz.
Fokurdayıp kıvamlaşınca yarım paket yemeklik kremamızı yavaş yavaş döküyoruz ve ateşten alıyoruz .Kremaya isterseniz vanilya ve başka aroma kullanabilirsiniz tamamen size bağlı.ateşten alıp soğumaya bırakıyoruz arada bir karıştırıyoruz üzeri kaymaklaşmaması için. Soğumuş kekimizi kesip katlara ayırıyoruz. 3 kat. arasına ılınmış kremayı sürüyoruz.ve şeftali dilimleri diziyoruz.siz istediğiniz meyveyi kullanabilirisniz. İkinci kat keki de yerleştirip yine krema ve meyve yayıyoruz.
En üst katı düzgünce yerleştirip kalan kremayı varsa pastanın üzerine astar gibi çok ince bir tabaka sürüyoruz.süt ve krem şantiyi koyulaşana kadar çırpıyoruz ve pastanın üzerine dikkatli boş yer kalmayacak şekilde sürüyoruz üzerine çilek dilimleriyle süsleyip dinlenmesi için dolaba kaldırıyoruz.Bir iki saat yeterlidir ama vakit varsa daha önceden'de yapılabilir.
Afiyet olsun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder