12 Haziran 2015 Cuma

Çilekli Şeftalili pasta

Çilekli Şeftalili Pasta


Pandispanya için Malzeme

4 Kahve  fincanı un 
4 Kahve  fincanı şeker
4 Yumurta

Ara Krema malzemesi 
1 Litre süt
2 Yemek kaşığı un
2 Yemek kaşığı Nişasta
1,5 Su bardağı şeker
Yarım paket şekersiz krema

Üzeri için 

1 Paket  kremşanti
1 Su bardağı soğuk süt
 arasına ve üzerine  istediğiniz meyve

Yapılışı
Yumurtanın  beyazlarını  bir  çırpma kabına ayırıp köpük haline  gelene kadar  çırpıyoruz.daha sonra  yumurta sarılarını ve şekeri  başka bir kapta köpürtene kadar çırpıyoruz ve  unu  da ekleyip tekrar çırpıyoruz.Önceden  çırptığımız  yumurta beyazlarını!da   karışıma ekleyip bir spatulayla fazla söndürmeden birbirine yedirip karıştırıyoruz. Kalıbımızı yağlayıp  mümkünse taban kısmına  yağlı kağıt yerleştirip kek hamurumuzu döküyoruz.kalıbımızı birkaç defa tezgaha vuruyoruz. buradaki amaç  içindeki hava kabarcıklarının çıkmasıdır. Önceden ısıtılmış 175° fırında kapağını  açmadan pişirmeye bırakıyoruz.10 dakikadan sonra  fırın ayarımızı düşürüyoruz 160° gibi.İlk 20 dakika fırın kapağını açmıyoruz daha sonra  üstü kızarmaya başlayınca  kürdanla, çubuk makarna  yada ince  bir bıçakla  kontrol ediyoruz.Pişince fırından alıp  kalıptayken soğumaya bırakıyoruz.
Krema
 Bir tencerede Süt şeker un nişasta karıştırarak pişiriyoruz.Topaklanmaması için sürekli karıştrıyoruz.
Fokurdayıp kıvamlaşınca  yarım paket yemeklik kremamızı yavaş yavaş döküyoruz ve ateşten alıyoruz .Kremaya isterseniz  vanilya ve başka aroma kullanabilirsiniz tamamen size bağlı.ateşten alıp soğumaya bırakıyoruz arada  bir  karıştırıyoruz  üzeri kaymaklaşmaması için. Soğumuş kekimizi kesip   katlara ayırıyoruz. 3 kat. arasına ılınmış kremayı sürüyoruz.ve şeftali dilimleri diziyoruz.siz istediğiniz meyveyi kullanabilirisniz. İkinci kat keki de yerleştirip yine krema ve  meyve yayıyoruz.
En üst katı düzgünce yerleştirip kalan kremayı varsa pastanın üzerine  astar  gibi çok ince bir tabaka sürüyoruz.süt ve krem şantiyi koyulaşana kadar çırpıyoruz ve  pastanın üzerine dikkatli boş yer kalmayacak  şekilde  sürüyoruz üzerine çilek dilimleriyle süsleyip dinlenmesi için dolaba kaldırıyoruz.Bir iki saat yeterlidir ama vakit varsa daha  önceden'de yapılabilir.

Afiyet olsun :)



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder