Hem yerken hafifliği hem kolay yapımıyla Ramazan ayı denilince akla gelen ve tercih ettiğimiz tatlı Güllaç
Malzemeler
10 Güllaç yaprağı
1 Litre süt
1 Su bardağı şeker
Ceviz içi
İsteğe bağlı birkaç damla gül suyu yada vanilya
Yapılışı
Süt ve şekeri karıştırıp oda sıcaklığından biraz daha sıcak olacak şekilde ısıtıyoruz. Kullanacaksak vanilya veya gül suyu'da ekliyoruz. Çok sıcak olursa güllaçlar hamur olup soğuk olursa güllaçlar tam yumuşamaz.
Orta boy bir tepsiye bir miktar şekerli süt yayıp ilk yaprak güllacı yerleştiriyoruz ve her yerinin sütle ıslanmasını sağlıyoruz.5 kat ayn işlemi yaptıktan sonra ara kata ceviz içi serpiştiriyoruz ve diğer 5 katıda aynı şekilde yerleştiriyoruz her kat arasına süt yayıyoruz.
Buzdolabına alıp bir kaç saat bekletiyoruz.servis öncesinde ister ceviz meyve yada fısıtkla süsleyip servis yapıyoruz
Af,yet olsun)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder