29 Haziran 2015 Pazartesi

Güllaç

GÜLLAÇ

Hem  yerken hafifliği hem  kolay yapımıyla Ramazan ayı denilince akla gelen  ve tercih ettiğimiz tatlı Güllaç

Malzemeler

10 Güllaç yaprağı
1 Litre süt
1 Su bardağı şeker
Ceviz içi
İsteğe bağlı birkaç damla gül suyu yada vanilya

Yapılışı

Süt ve şekeri  karıştırıp oda sıcaklığından biraz daha sıcak olacak şekilde ısıtıyoruz. Kullanacaksak vanilya veya gül suyu'da  ekliyoruz. Çok sıcak olursa güllaçlar hamur olup soğuk olursa güllaçlar tam yumuşamaz.
Orta boy bir tepsiye bir miktar şekerli süt yayıp ilk yaprak güllacı yerleştiriyoruz ve her yerinin sütle ıslanmasını sağlıyoruz.5  kat ayn işlemi yaptıktan sonra ara kata ceviz içi serpiştiriyoruz ve diğer 5 katıda aynı şekilde yerleştiriyoruz her kat arasına süt yayıyoruz.
Buzdolabına alıp bir kaç saat  bekletiyoruz.servis öncesinde ister ceviz meyve yada  fısıtkla süsleyip servis yapıyoruz

Af,yet olsun)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder