28 Haziran 2015 Pazar

Tavuk Büryan

TAVUK BÜRYAN

Malzemeler

Bir bütün tavuk veya istediğiniz tavuk  parçası Göğüs olabilir But olabilir ben Baget kullandım
3 Su bardağı pirinç
Haşlamak için su
Kekik.Tuz, Köri


Yapılışı

Pirinci yıkayıp tuzlu sıcak suda beklemeye alıyoruz
Tavukları tuzlu körili ve kekikli suda haşlıyoruz
orta boy tepsiyi (ben borcam tepsi kullandım) tabanını tereyağıyla az yağlıyoruz. Üzerine ıslatıp süzdüğümüz 3 bardak pirinci eşit miktarda yayıyoruz.Tavukları'da   pirincin üzerine yerleştirip  tavuğun suyundan 5 bardak  üzerine gezdiriyoruz.200°fırında  pirinçler suyunu çekene kadar pişiriyoruz. servis yapıyoruz.Fırın derecesini biraz daha düşürebilirisniz.

Afiyet olsun



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder