Malzemeler
Bir bütün tavuk veya istediğiniz tavuk parçası Göğüs olabilir But olabilir ben Baget kullandım
3 Su bardağı pirinç
Haşlamak için su
Kekik.Tuz, Köri
Pirinci yıkayıp tuzlu sıcak suda beklemeye alıyoruz
Tavukları tuzlu körili ve kekikli suda haşlıyoruz
orta boy tepsiyi (ben borcam tepsi kullandım) tabanını tereyağıyla az yağlıyoruz. Üzerine ıslatıp süzdüğümüz 3 bardak pirinci eşit miktarda yayıyoruz.Tavukları'da pirincin üzerine yerleştirip tavuğun suyundan 5 bardak üzerine gezdiriyoruz.200°fırında pirinçler suyunu çekene kadar pişiriyoruz. servis yapıyoruz.Fırın derecesini biraz daha düşürebilirisniz.
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder