29 Haziran 2015 Pazartesi

Sodalı Pişi

SODALI PİŞİ
Ani misafir geldiğinde,kahvaltılarda,sahurda çayın yanına birşeyler istiyorsanız yapımı çok kolay lezzetli bir tarif

Malzemeler

1 Su bardağı yoğurt
1 Yumurta
Yarım su bardağı un
1 Çay kaşığı  yemek sodası (karbonat)
Kızartmak için sıvıyağ
Alabildiğine un

Yapılışı
Karbonat  iyi kabarması ve  acı tadını vermemesi için birkaç damla limon suyu damlatıp karıştırıyoruz ve bütün malzemelerden  yumuşak bir hamur yapıyoruz.Eğer vakit varsa yarım saat kadar dinlendiriyoruz.Vakit yoksa hemende yapabiliriz. hamuru 1 cm kalınlığında  açıyoruz ister bıçakla kareler kesip isterse kurabiye kalıplarıyla kesip  kızıgın yağda   kabarıp renk değişene kadar kızartıyoruz.

Afiyet olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder