Ani misafir geldiğinde,kahvaltılarda,sahurda çayın yanına birşeyler istiyorsanız yapımı çok kolay lezzetli bir tarif
Malzemeler
1 Su bardağı yoğurt
1 Yumurta
Yarım su bardağı un
1 Çay kaşığı yemek sodası (karbonat)
Kızartmak için sıvıyağ
Alabildiğine un
Karbonat iyi kabarması ve acı tadını vermemesi için birkaç damla limon suyu damlatıp karıştırıyoruz ve bütün malzemelerden yumuşak bir hamur yapıyoruz.Eğer vakit varsa yarım saat kadar dinlendiriyoruz.Vakit yoksa hemende yapabiliriz. hamuru 1 cm kalınlığında açıyoruz ister bıçakla kareler kesip isterse kurabiye kalıplarıyla kesip kızıgın yağda kabarıp renk değişene kadar kızartıyoruz.
Afiyet olsun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder