6 Temmuz 2015 Pazartesi

Fırın Sütlaç

Vanilyalı Fırın Sütlaç

Adı üzerinde Sütlaç, sütlü tatlıların en başında gelir.İster sıcak ister soğuk yenebilen Hemen herkesin sevdiği bir tatlıdır.Biraz daha kıvamlı ve o yanık tadı sevenlerin'de vazgeçilmezidir Fırın Sütlaç.

Malzemeler

Yarım su bardağı pirinç
2 su bardağı su
5 su bardağı süt
2 su bardağı şeker
1 çorba kaşığı nişasta
2 yumurta sarısı
1 paket vanilya



Yapılışı

Pirinci iyice yıkayıp süzdükten sonra  2 su bardağı su ile  suyunu çekene kadar  haşlıyoruz.Suyunu çekince süt ve şekeri atıp kısık ateşte pirinçler  tam yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz. 1 çorba kaşığı nişastayı bir su bardağı su ile ezip kaynayan sütlaca karıştırarak yediriyoruz.Vanilyayı'da ekleyip  yine kısık ateşte 2.3 dk daha pişirip kapatıyoruz. Diğer taraftan iki yumurta sarısını çırpıp sütlaçtan bir kaşık alıp yumurtaya çırparak yediriyoruz.  Yumurta sarıları ani ısıya girip pişmemesi için Bu işlemi bir  iki kaşık hafif yedirerek yapıyoruz.Birkaç kaşık sütlaç yedirerek çırptığımız  yumurta sarılarını sütlaca karıştırıyoruz. İyice karışmış sütlacı  fırın kaplarına paylaştırıyoruz. İsterseniz üst resimde gördüğünüz gibi ısıya dayanıklı cam kaplara yada alt resimde gördüğünüz gibi toprak kaplara  paylaştıra bilirsiniz ben her  ikisini'de yaptım.Bir tepsiye  sütlaç koyduğumuz kapları yerleştirip tepisinin içine   sütlaç kaplarının yarısına gelecek şekilde  su  dolduruyoruz ve 200° fırında üzeri  hafif kızarıncaya kadar pişiriyoruz.Fırında kalma süresi tamamen sizin tercihinze bağlıdır.Yinede üzerlerinin fazla yanmamasına dikkat edelim:) Fırından  çıktıktan sonra soğumaya bırakıyoruz. Sıcak sevenler için hemen de servis yapılabilir. Çok soğuk sevenler için buzdolabında bekletilmeli ılık sevenler için oda sıcaklığında bekletilmelidir.İsteğe göre  ikram edilirken üzeri tarçın,ceviz veya fındık  ile de süslene  bilir.

Afiyet olsun:)



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder