9 Haziran 2015 Salı

Islak Kek

ISLAK KEK
Hemen hemen her hanım  malzemelerde  ufak değişiklikler olsa'da ıslak kek yapmıştır.İster sade isterseniz'de meyvelerle süsleyebileceğiniz bu tarifi sizlerle paylaşmak istedim.

Malzemeler
Sos için

1 Paket margarin
Bir büyük su bardağı süt
3.4 çorba kaşığı kakao 

Kek için

4 Yumurta
2 Su bardağı  toz şeker
2.5 Su bardağı  un
Bir kabartma tozu

Yapılışı

4 yumurta ve şekeri mikserle krem kıvamını alana kadar çırpıyoruz.
Diğer yandan, küçük bir tavada veya tencerede margarini eritiyoruz.Eriyen margarine önce kakaoyu  ekleyip dağılmasından sonra sütü yavaş yavaş ilave ediyoruz.Karıştırıp  birbirini almasını sağlıyoruz.
sosu alıp önceden çırpmış  olduğumuz yumurta ve şekere ekliyoruz iyice  çırpıyoruz.Tamamen kakaolu görünüm aldıktan sonra bir  su bardağı ayırıyoruz.( sosunu fazla sevenler için  daha fazla ayırabilirsiniz ben  iki bardak ayırıyorum).Geri kalan sıvı karışıma un ve kabartma tozun eleyerek ekleyip çırpıyoruz.Yağlanmış kek kalıbı veya borcam tepsiye yada o ebattaki herhangi bir tepsiye  kek hamurunu döküp önceden ısıtılmış 175° fırında yaklaşık yarım saat  pişiriyoruz.
Pişme süresi  sizin fırınınızın ısı ayarıyla ve pişirme özellikleriyle değişebilir
Pişiridiğimiz keki fırından alıp dilimliyoruz. Biribirinden ayırmadan önce sosu   kekin heryerine gelecek şekilde kaşıkla  yayıyoruz.
Sade yiyeceksek sıcak sıcak servis yapmalıyız sıcak  nefis oluyor.Sıcak kekle dondurmada güzel  gidiyor:)

 Süsleyecekseniz, krem şantiyi çırpıp krema  pompasıyla yada kaşıkla dilimlerin üstüne bir miktar koya bilirsiniz yada meyvelerle süsleyebilirisniz. Resimde gördüğünüz dilimlerin üzerine  kremşanti  onun üzerine'de  kurabiye kalıbıyla kesilmiş şeftali dilimleri ve nane yapraklarıyla zenginleştirilmiş.

                                                     Afiyet olsun:)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder