Hemen hemen her hanım malzemelerde ufak değişiklikler olsa'da ıslak kek yapmıştır.İster sade isterseniz'de meyvelerle süsleyebileceğiniz bu tarifi sizlerle paylaşmak istedim.
Malzemeler
Sos için
1 Paket margarin
Bir büyük su bardağı süt
3.4 çorba kaşığı kakao
Kek için
4 Yumurta
2 Su bardağı toz şeker
2.5 Su bardağı un
Bir kabartma tozu
Yapılışı
4 yumurta ve şekeri mikserle krem kıvamını alana kadar çırpıyoruz.
Diğer yandan, küçük bir tavada veya tencerede margarini eritiyoruz.Eriyen margarine önce kakaoyu ekleyip dağılmasından sonra sütü yavaş yavaş ilave ediyoruz.Karıştırıp birbirini almasını sağlıyoruz.
sosu alıp önceden çırpmış olduğumuz yumurta ve şekere ekliyoruz iyice çırpıyoruz.Tamamen kakaolu görünüm aldıktan sonra bir su bardağı ayırıyoruz.( sosunu fazla sevenler için daha fazla ayırabilirsiniz ben iki bardak ayırıyorum).Geri kalan sıvı karışıma un ve kabartma tozun eleyerek ekleyip çırpıyoruz.Yağlanmış kek kalıbı veya borcam tepsiye yada o ebattaki herhangi bir tepsiye kek hamurunu döküp önceden ısıtılmış 175° fırında yaklaşık yarım saat pişiriyoruz.
Pişme süresi sizin fırınınızın ısı ayarıyla ve pişirme özellikleriyle değişebilir
Pişiridiğimiz keki fırından alıp dilimliyoruz. Biribirinden ayırmadan önce sosu kekin heryerine gelecek şekilde kaşıkla yayıyoruz.
Sade yiyeceksek sıcak sıcak servis yapmalıyız sıcak nefis oluyor.Sıcak kekle dondurmada güzel gidiyor:)
Süsleyecekseniz, krem şantiyi çırpıp krema pompasıyla yada kaşıkla dilimlerin üstüne bir miktar koya bilirsiniz yada meyvelerle süsleyebilirisniz. Resimde gördüğünüz dilimlerin üzerine kremşanti onun üzerine'de kurabiye kalıbıyla kesilmiş şeftali dilimleri ve nane yapraklarıyla zenginleştirilmiş.
Afiyet olsun:)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder