Malzemeler
İki su bardağı Un
1 Yarım paketten az fazla Margarin veya tereyağı
Yarım su bardağı pudra şekeri
2 Yemek kaşığı sıvıyağ
1 yumurta
1 çay kaşığı kabartma tozu
Krema Malzemesi
Bir su bardağı Süt
1 Yemek kaşığı Nişasta
1 Yemek kaşığı Şeker
Krema ve sos arasına meyve isterseniz kivi muz koya bilirsiniz.
Portakal sosu Malzemesi
1 Su bardağı Portakal suyu
1 Tatlı kaşığı Nişasta
1 Tatlı kaşığı şeker
Küp doğranmış tereyağı veya margarin pudra şekeri,un, ve kabartma tozunu rondo'da karıştırıyoruz. yoğurma kabına alıp yumurta ve sıvıyağ ekleyip yumuşak bir hamur elde ediyoruz. Strece sarıp buzdolabında vaktiniz varsa 1 saat bekletiyoruz.Hamur dinlenmiş hamuru tart kalıbınızdan biraz daha büyük ebatta açıyoruz ve yağlanmış kalıbımıza yerleştiriyoruz.Tabanı ve yanlarını hamurla kapatıp tabanı bir kaç yerinden çatalla deliyoruz ( kabarmaması için ).180° ısıtılmış fırında yaklaşık 20 dk pişiriyoruz. Hamurumuz pişerken biz kremamızı hazırlıyoruz.Süt Nişasta ve şekeri karıştırıp kıvam alıncaya kadar pişiriyoruz.Ocaktan indirip ılınmaya bırakıyoruz.Tart hamurumuzu fırından alıp soğuduktan sonra Mikserle akışkan kıvam haline gelene kadar çırpılmış kremamızı havuz şeklindeki tart hamurumuza döküyoruz.Üzerine küp doğranmış meyveler diziyoruz.Sosu hazırlıyoruz.Portakal suyu nişasta ve şekeri karıştırıp sos kıvamı elde ediyoruz.Önce mat bir görünümü olacaktır telaşlanmayın kaynadıkça şefaflaşacaktır sürekli karıştırıp fokurdayan sosumuzu ocaktan alıp kaşıkla karıştırarak ılıtıyoruz.Ilınmış sosumuzu'da tartımızın en üst katına yayıp dolaba kaldırryoruz. Sosumuz kesilecek derecede koyulaşana kadar bekletip üzerini isterseniz portakal dilimi ve nane yapraklarıyla süsleyip servis yapıyoruz.
Afiyet olsun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder