11 Haziran 2015 Perşembe

Portakal soslu Tart

PORTAKAL SOSLU TART

Malzemeler
İki su bardağı Un
 1 Yarım paketten  az fazla Margarin veya tereyağı
Yarım su bardağı pudra şekeri 
2 Yemek kaşığı sıvıyağ
1 yumurta
1 çay kaşığı kabartma tozu

Krema Malzemesi

 Bir su bardağı Süt
1 Yemek kaşığı  Nişasta
1  Yemek kaşığı  Şeker
 Krema ve sos arasına meyve isterseniz kivi muz  koya bilirsiniz.

Portakal sosu Malzemesi
1 Su bardağı Portakal suyu
1 Tatlı kaşığı Nişasta
1 Tatlı kaşığı şeker

Yapılışı

Küp doğranmış tereyağı veya margarin pudra şekeri,un, ve kabartma tozunu rondo'da karıştırıyoruz. yoğurma kabına alıp  yumurta ve sıvıyağ ekleyip yumuşak bir hamur elde ediyoruz. Strece sarıp buzdolabında vaktiniz varsa 1 saat bekletiyoruz.Hamur dinlenmiş hamuru tart kalıbınızdan  biraz daha büyük ebatta açıyoruz ve yağlanmış kalıbımıza yerleştiriyoruz.Tabanı ve yanlarını hamurla  kapatıp tabanı bir kaç yerinden çatalla deliyoruz ( kabarmaması için ).180° ısıtılmış fırında yaklaşık 20 dk  pişiriyoruz. Hamurumuz pişerken biz kremamızı hazırlıyoruz.Süt  Nişasta ve şekeri karıştırıp kıvam alıncaya kadar  pişiriyoruz.Ocaktan indirip ılınmaya bırakıyoruz.Tart hamurumuzu fırından alıp soğuduktan sonra Mikserle akışkan kıvam haline gelene kadar çırpılmış kremamızı  havuz şeklindeki tart hamurumuza döküyoruz.Üzerine küp doğranmış meyveler diziyoruz.Sosu hazırlıyoruz.Portakal suyu nişasta ve şekeri karıştırıp sos kıvamı elde ediyoruz.Önce mat bir görünümü olacaktır  telaşlanmayın kaynadıkça şefaflaşacaktır  sürekli karıştırıp fokurdayan sosumuzu ocaktan alıp kaşıkla karıştırarak ılıtıyoruz.Ilınmış sosumuzu'da  tartımızın en üst katına yayıp dolaba kaldırryoruz. Sosumuz kesilecek derecede koyulaşana kadar bekletip üzerini isterseniz portakal dilimi ve nane yapraklarıyla süsleyip servis yapıyoruz.
                                 Afiyet olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder