14 Nisan 2016 Perşembe

Vişne reçelli kakaolu Muffin

Vişne reçelli kakaolu Muffin

Malzemeler

125 gr Tereyağı
150 gr toz şeker
3 Yumurta
60 ml  Süt
220 gr Un
1 Vanilya
1 Kabartma tozu
30 gr Kakao

Süslemek için
160 gr reçel ''vişne tercih'' 
300 ml  krema



Yapılışı

Un, kakao, vanilya ve kabartma tozunu eleyip oda sıcaklığındaki yağ yumurta şeker ve sütü'de ekleyip malzemeler karışana kadar çırpıyoruz.Karışımı Muffın kaplarına paylaştırıp 180° fırında 15.20 dk pişiriyoruz.Fırından çıkarıp soğumasını bekliyoruz.Keklerin tepelerinden şapka şeklinde parça çıkarıyoruz.Oluşan çukura reçel doldurup üzerine de çırpılmış krema  ekleyip kestiğimiz kek parçalarını üzerine süslüyoruz.

Afiyet olsun


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder