Yine sizlere yapımı kolay bir o kadarda leziz bir börek tarifim var istediğiniz iç malzemesini kullanabilirsiniz. Ben peynirli yaptım
1 Kg yufka
Yarım Kg beyaz peynir( daha yoğun iç olmasını istiyorsanız fazlalaştırabilirisniz)
Yarım demet maydanoz
2 yumurta
1su bardağı süt
1 maden suyu
Yarım su bardağı sıvı yağ
üzeri için susam isteğe bağlı
Öncelikle iç malzemesini hazırlıyoruz.İnce doğranmış ve peyniri karıştırıyoruz.
Mutfak tezgahımıza yada masaya bir yufkayı seriyoruz iç malzemesini gelişi güzel serpiştiriyoruz malzemeyi 6 ya bölmemiz gerekiyor çünkü her bir yufka için gerekli. daha sonra en üst resimde olduğu gibi pileli büzüyoruz ve tepsimize yerleştiriyoruz.Yufka aralarına sıvı harç kullanmıyoruz. Boyu uzun gelebilir sorun yok ikiye'de böle biliriz büzdükten sonra.Diğer yufkaları'da aynı işlemi uygulayıp tepsiye yerleştiriyoruz.Ayrı bir kapta süt yağ ve 1 yumurtayı çırpıp maden suyunu ekliyoruz.ve böreğimizin üzerine eşit miktarda yayıyoruz.Klan bir yumurtayı'da çırpıp böreğe sürüyoruz üzerine susam serpiştirip180° fırında kızarıncaya kadar pişiriyoruz.
Afiyet olsun:)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder