24 Haziran 2016 Cuma

Şekerpare

Şekerpare

Malzemeler
Yarım paket margarin
1 Yumurta
Yarım su bardağı pudra şekeri
Yarım su bardağı irmik
Yarım su bardağı sıvıyağ
Alabildiği kadar un'' yumuşak bir hamur olacak''
1 Vanilya
1Kabartma touz

Şerbeti için
4 Su bardağı şeker
3 Su bardağı su 
Birkaç damla  limon suyu

Yapılışı

Öncelikle şerbeti hazırlıyoruz şekeri suyu tencereye alıp kaynatıyoruz.Kaynayınca  limon suyunu ekleyip birkaç dk daha kaynatıp kapatıyoruz soğumaya bırakıyoruz.

Hamuru hazırlamak için önce yumurta oda sıcaklığında margarin  şekeri ve irmiği ekleyip  karıştırıyoruz. kabartma tozu ve vanilyayı una karıştırıp azar azar karışıma ekliyoruz.Elde ettiğimiz kulak memesi yumuşaklığındaki hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp ister oval ister yuvarlak şekiller yapıyoruz.Üzerlerine  fındık veya fıstık la süsleyip 180° fırında  üzerleri kızarıncaya kadar  pişiriyoruz.Fırından çıkarıp ilk sıcaklığı gidince şerbeti   şekerparelerin hepsine gelecek şekilde yayıyoruz.Şerbeti çekince servis yapıyoruz.

Afiyet olsun:)




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder