Malzemeler
Yarım paket margarin
1 Yumurta
Yarım su bardağı pudra şekeri
Yarım su bardağı irmik
Yarım su bardağı sıvıyağ
Alabildiği kadar un'' yumuşak bir hamur olacak''
1 Vanilya
1Kabartma touz
Şerbeti için
4 Su bardağı şeker
3 Su bardağı su
Birkaç damla limon suyu
Öncelikle şerbeti hazırlıyoruz şekeri suyu tencereye alıp kaynatıyoruz.Kaynayınca limon suyunu ekleyip birkaç dk daha kaynatıp kapatıyoruz soğumaya bırakıyoruz.
Hamuru hazırlamak için önce yumurta oda sıcaklığında margarin şekeri ve irmiği ekleyip karıştırıyoruz. kabartma tozu ve vanilyayı una karıştırıp azar azar karışıma ekliyoruz.Elde ettiğimiz kulak memesi yumuşaklığındaki hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp ister oval ister yuvarlak şekiller yapıyoruz.Üzerlerine fındık veya fıstık la süsleyip 180° fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişiriyoruz.Fırından çıkarıp ilk sıcaklığı gidince şerbeti şekerparelerin hepsine gelecek şekilde yayıyoruz.Şerbeti çekince servis yapıyoruz.
Afiyet olsun:)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder